Merih Keçe
Merih Keçe
Merih Keçe

Estetik diş hekimliği uygulamaları ile antiaging

Gülüş tasarımı, hekimlikle birlikte sanatsal dokunuşlarla sizin beklentileriniz doğrultusunda sağlık ve doğallığı da birleştirerek ideal gülüşü tasarlamaktır.

Haberin Devamı

Ağız dokularında ve yüzde yaşlanmanın getirdiği değişimler hem yumuşak dokularda (yanak, dudak, diş etleri) hem de sert dokularda (diş, kemik) ortaya çıkar. Deri eski elastikliğini kaybedip kırışmaya ve sarkmaya başlarken, diş dokuları da senelerin etkisiyle renk değişimlerine ve doku aşınmalarına uğrar. Diğer taraftan yaşlanma ile birlikte çene kemiklerindeki erimeye bağlı olarak kişi profilinde bir çöküş ve burun ucu çene ucu mesafesinde bir yakınlaşma olur. Yanaklar çöker, dudaklar incelir.

Bu durumda eğer yüzünüzün estetik müdahaleye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız önce bir diş hekimine görünmek iyi bir fikir olabilir. Çünkü dişlere yapılan müdahalelerle belli limitler içinde dudakları ve yanakları dolgunlaştırmak, kırışıklıkları azaltmak ve dudak kıvrımını düzeltmek mümkün olduğu gibi ‘’gülüş tasarımı’’ ile de muhteşem büyüleyici bir gülümsemeye kavuşmanız hiçte zor değil. Gerçekte bu tip uygulamalar doğru ellerde sizi olduğunuzdan 10 yaş genç gösterebilir.

Haberin Devamı

Gülüş tasarımı nedir?

Gülüş tasarımı, hekimlikle birlikte sanatsal dokunuşlarla sizin beklentileriniz doğrultusunda sağlık ve doğallığı da birleştirerek ideal gülüşü tasarlamaktır. Gülüş tasarımına başlarken tüm ölçümlerin altın oranlara göre belirlenmesi sonra kişinin yüz tipi, cilt rengi, yaş ve cinsiyetine bağlı kriterlerin değerlendirilmesi gerekir. Örneğin sert ifadeli bir bayan yüzü dişlerin şekli değiştirilerek yumuşatılabilir ya da çocuksu ve masum ifadeli erkek yüzü diş şekilleri değiştirilerek ifade daha maskülen hale getirilebilir. Tüm bunları yapabilmek için erkek ve bayan dişleri arasındaki boyut ve şekil farklılığını doğru kullanmak gerekir. Gülüş estetiğinde ağzın dikey boyut yüksekliği de çok önemlidir. Yaşla birlikte dikey boyut düşer. Dudaklar büzüşür, yüzde yaşlı bir ifade oluşur. Doğru protez tasarımları ile ideal boyut ayarlanır, çökmüş yumuşak dokular eski dolgunluğuna kavuşturulur. Gülüş tasarımı uygulamasında sadece dişlerle değil; dişetleri, dudak ve yanak gibi dokularda da çalışmalar yapılır. Öncelikli olarak dişinizin ne kadar görünmesini istiyorsanız değerlendirilir, gerekirse diş eti yukarıya alınır, dudaklar çok inceyse cilt dolgularıyla tekrar restore edilir. Botox ile dudak üstü ince çizgileri ve kasları düzenlenir. Daha sonra dişler renk, biçim ve form olarak tekrar tasarlanır.

Haberin Devamı

Gülüş tasarımına ihtiyacım var mı?

Peki, bu tarz uygulamalara ihtiyacınız olup olmadığını nasıl anlarsınız?

  • Gülerken dişlerinizi göstermemeye çalışıyor ya da sık sık elinizle ağzınızı kapadığınız oluyorsa,
  • Resim çektirirken gülümsemekten kaçınıyorsanız,
  • Güldüğünüzde üst diş etleriniz fazlaca gözüküyorsa,
  • Dişleriniz sarımtırak renkte ise,
  • Dişlerinizde çapraşıklıklar ya da diş aralarında boşluklar varsa,
  • Ön dişlerinizde çok sayıda dolgu veya kırık varsa,

Genel olarak dişlerinizin görünümünden memnun değilseniz estetik diş hekimliğinin sunduğu çözümlerden yararlanabilirsiniz.

Yazı dizimizde neler olacak?

Gülüş tasarımında yapılacak uygulamaları sırasıyla ilerleyen haftalarda ayrı başlıklarla değineceğim...

Bunlar;

  • Diş eksikliklerinin implant, porselen kron ya da hareketli protezler ile giderilmesi
  • Diş çapraşıklıklarının ortodontik tedavi ile düzeltilmesi
  • Diş aralarındaki boşlukların laminate kaplamalarla kapatılması
  • Diş eti düzensizliklerinin küçük operasyonlarla şekillendirilmesi
  • Diş boyutlarının yüze uygun hale getirilmesi
  • Sararmış dişlerin ve diş lekelerinin bleaching yöntemi ile istenen beyazlığa kavuşturulması
  • Kırık ya da çatlak dişlerin onarılması
  • Yaşa bağlı oluşan ağız dikey boyutunun yeniden revize edilmesi…