Merih Keçe
Merih Keçe
Merih Keçe

Diş dostu besinler

A vitamini içeren HAVUÇ ise diş minesini koruyucu özelliğe sahip…

Haberin Devamı

Evde ve diş muayenelerinde düzenli olarak yapılması gereken ağız ve diş sağlığı bakımının yanında, nefesi tazeleyen, diş etlerinde oluşabilecek plakları önleyen ve ağız içi bakterilerle savaşan yiyeceklerin tüketimine özen gösterilmesi gerekiyor. Böylece, diş ve diş etlerini doğal yöntemlerle korumak mümkün olabiliyor.

Doğadan gelen sağlık

PEYNİR diş fırçalamayı ihmal edenler için diş çürüklerinin önlenmesinde çok faydalı… Özellikle şekerli ve asitli gıda tüketiminin ardından tüketilen peynir, ağzın asit PH dengesini nötralize etmesi (etkisizleştirmesi) açısından çok önemli bir besin…

Bunun yanında yapısında sülfür bulunduran SOĞAN’nın diş çürüklerini azaltıcı etkisi var… Kalsiyum açısından zengin bir besin olan YOĞURT, diş eti hastalıklarının ilerleme hızını düşürüyor.

Haberin Devamı

Yine tüketilmesi gereken besinlerden biri olan ELMA’nın ağız ve diş sağlığında mekanik temizlik yapmasının yanında tükürük salgısını artırıcı etkileri de bulunuyor.

Dört mevsim kolaylıkla bulunabilen elmanın yanı sıra, KEREVİZ de tükürük salgısını artırıcı etkiye sahip… Bilindiği üzere, tükürük bezlerinin fazladan ürettiği salgı çürüklere neden olan bakterileri etkisiz kılmamıza yardımcı oluyor.

ANANAS ise doğal leke giderici etkiye sahip…

ZENCEFİL, ağız ve diş eti iltihaplanmalarına karşı önemli bir antiseptik madde içeriyor.

A vitamini içeren HAVUÇ ise diş minesini koruyucu özelliğe sahip…

SOMON balığı içerdiği D vitamini ve kalsiyum ile kemik ve diş dostu olarak biliniyor. KARBONAT ise alkali özelliği ile iyi bir antiseptik ve çürük önleyici olarak yıllardır tüketiliyor.

Bunlara ilave olarak, içerisinde katesin maddesi bulunan YEŞİL ÇAY, ağız kokusuna neden olan bakterilerin oluşumunu önlüyor. Diş etlerinin en çok ihtiyacı olan C vitamini eksikliğini gidermek için ise KİVİ ve LİMON (su ile karıştırılarak) tüketilmesi gerekiyor.

Özellikle sigara kullanan kişilerin dişetleri bakterilere karşı çok daha dirençsiz olabiliyor. Bu nedenle periodontal (dişeti) hastalıklara maruz kalmamak için mutlaka C vitamini bakımından zengin olan doğal besinlerin tüketilmesi önem taşıyor.

Haberin Devamı

Son olarak da, ÇİLEK diş taşlarının doğal yöntemle giderilmesini sağlayan en önemli ve belki de tek doğal besin kaynağı olarak biliniyor. Bu besinin içinde bulunan çeşitli asitler zamanla diş diplerinde biriken taşları eritebiliyor. Ayrıca, diş ve diş etlerine masaj yapma ve diş aralarını temizleme özelliği olan lifli ya da sert yapıdaki (kabuklu yiyecekler hariç) doğal yiyeceklerin de tüketilmesine özen gösterilmesi gerekiyor.