Merih Keçe
Merih Keçe
Merih Keçe

Dental Bonding uygulaması

Bu işlemi bir diş hekimi ofisinde 30dk-1 saat gibi kısa bir sürede yaptırabilir ve harika bir gülüşe sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

İletişim kurmanın en önemli unsurlarından biri olan “dişler”, sosyal hayatımızda etkin rol oynamaktadır. Ağız ve diş yapıları bozuk olan bireyler, kendi iç dünyalarında çatışma yaşadıkları gibi ikili ilişkilerinde ve sosyal hayatlarında da psikolojik olarak oldukça zor zamanlar geçirebilmektedir. Kadınlar kadar erkekler için de estetiğin önemli olduğu günümüzde, estetik diş hekimleri tarafından sıklıkla uygulanan ve bir o kadar da güvenli olan “dental bonding” uygulaması kırık diş tamirinde ya da aralıklı dişlerin kapatılmasında, hafif çapraşıklıkların düzeltilmesinde, kısa dişlerin uzatılmasında, diş boylarının orantılanmasında ve dış etkenler nedeniyle oluşan renk bozuklukları, lekelenme vb. kusurların tedavisinde kullanılmaktadır. Uygulaması oldukça basit olan bu işlem, günümüzde en son uygulanan estetik diş hekimliği işlemlerinden biridir.

Haberin Devamı

Dental  Bonding  nasıl yapılır ? 

Uygulama esnasında herhangi bir ağrı hissedilmeyen ve en önemlisi de dişte madde kayıplarına yol açmayan dental bonding uygulaması koruyucu estetik işlem olarak kabul edilebilir. Doğal diş yapısını bozmadan uygulanan bu yöntemde öncelikle bonding materyali uygulanacak diş yüzeyi pürüzlendirilir. Daha sonra kişinin diş renk tonuna uygun kompozit rezin dişe uygulanır ve diş hekimi tarafından bir heykeltıraş gibi şekillendirilir. Uzman kişi tarafından kaliteli malzeme kullanılarak yapıldığında işlemin ömrü 5-10 yıl kadardır. Dental bonding uygulamaları ağrısız (çoğu kere anestezi bile gerektirmez), konforlu ve diğer diş hekimliği uygulamalarına nazaran ucuzdur. Bu işlemi bir diş hekimi ofisinde 30dk-1 saat gibi kısa bir sürede yaptırabilir ve harika bir gülüşe sahip olabilirsiniz.

Dental bonding uygulama sonrası diş bakımı 

Tüm yaş gruplarında güvenle uygulanabilen dental bonding koruyucu işleminden sonra yapılan tedavinin ömrünü uzatabilmek için özel bir bakım gerekmektedir. Özellikle buz gibi sert nesneleri ısırmaktan, sıcak-soğuk etkileşiminden, dişleri birbirine sürtmekten ve tırnak yemekten kaçınmak gerekecektir. Ayrıca, çay, sigara ve kahve gibi diş renk tonunu olumsuz yönde etkileyen dış faktörleri olabildiğince azaltmak gerekmektedir. Böylece, estetik diş hekimlerince sağlanan güzel gülüşünüzün ömrünü uzatabilirsiniz.