Merih Keçe
Merih Keçe
Merih Keçe

Beyazlatayım derken dişlerinizden olmayın

Diş hekimin tavsiyesi olmadan dişleri beyazlatmak için kullanılan diş beyazlatıcı jeller, diş sağlığına zarar verebiliyor. Çünkü diş beyazlatma jelleri diş hassasiyetine neden olabiliyor.

Haberin Devamı

Herkes sağlıklı ve güzel dişlere, bembeyaz gülüşlere sahip olmak istiyor. Bunu elde edebilmek için çoğu zaman düzenli diş fırçalamak yeterli olmuyor. Çare arayan insanların sayısının her geçen gün artması nedeniyle son zamanlarda internet üzerinden cüzi miktarlardaki ücretlerle diş beyazlatma ekipmanları satılmaya başlandı. Bu ekipmanlar çoğu zaman damak sağlığını olumsuz yönde etkilediği gibi diş kayıplarına da yol açabiliyor. Bu nedenle, diş hekimi yönlendirmesi olmadan, arkadaş tavsiyesi ya da cazip gelen fiyatlarla yayınlanan reklamlara aldanarak diş beyazlatma yöntemlerinin tercih edilmemesi gerekiyor. Aksi takdirde, diş beyazlatıcı jeller, ışın ya da lazer ile diş beyazlatma yöntemleri nedeniyle dişlerden olunabiliyor.

Diş beyazlatıcı jeller

Haberin Devamı

Diş hekimin tavsiyesi olmadan dişleri beyazlatmak için kullanılan diş beyazlatıcı jeller, diş sağlığına zarar verebiliyor. Çünkü diş beyazlatma jelleri diş hassasiyetine neden olabiliyor. Böyle bir durumda diş beyazlatıcı jellerin kullanımının derhal kesilmesi ve bir diş hekimine başvurulması gerekiyor. Diş hekimi tarafından uygulanacak olan ve içinde potasyum nitrat ve sodyum florid bulunan ürünler hassasiyetin azalmasına yardımcı olabiliyor. Diş hassasiyeti kişinin yeme içme alışkanlıklarını olumsuz yönde etkileyeceği gibi diş kayıplarına da yol açabiliyor. Bu nedenle, diş beyazlatma yöntemlerinden biri olan jellerin sadece diş hekimi muayenelerinde ve diş hekimi gözetiminde kullanılması önem taşıyor.

Işın ve lazerle diş beyazlatma

Özellikle internet üzerinden reklamları yapılan ışın ve lazer diş beyazlatma ürünleri çoğu zaman birer pazarlama yönteminden başka bir şey değil… Sadece ve sadece diş hekimi muayenelerinde, alanında uzman diş hekimlerince uygulanması gereken diş beyazlatma yöntemlerinin ev kullanımında tercih edilmemesi gerekiyor. Ağartma jelleriyle birlikte kullanıldığı zaman etki eden ışın ve lazer yöntemleri, dişin yüzeyine sürüldüğü andan itibaren kimyasal reaksiyon başlatıyor. Dikkatsiz kullanımlarda diş ve ağız içinde bulunan çevre dokulara zarar verebiliyor. Bu nedenle oldukça ciddiye alınması gereken bir uygulama… Tüm diş beyazlatma yöntemlerinin diş hekimi kontrolünde yapılması gerekiyor. Aksi halde yapılan diş beyazlatma yöntemleri yapısal değişikliklere ve kalıcı hasarlara neden olabiliyor.