Merih Keçe
Merih Keçe
Merih Keçe

Bakım ve yenilenmenin ayı: Eylül

Eylül, insanı değişime zorlar. Aslında hayata yeniden başlamanın, yeni başlangıçlar yapmanın tam zamanıdır eylül.

Haberin Devamı

Eylül geldi, hoş geldi... Eylül sonbaharın başlangıcı, serin havaların, güzelim yağmurların ayı.... En romantik, en huzurlu, en dingin, en güzel aylardan biri, EYLÜL. Benim en sevdiğim ay... Çünkü sonbaharın müjdecisidir eylül. Yılın en güzel ayıdır. Bitişlerin ve yeni başlangıçların, geçişlerin, yenilenmenin ayıdır bana göre. Tatlı telaşların, hayallerin, vedaların ve merhabaların ayıdır.Yeşilden kahveye, turuncudan kırmızıya dönüşen renk cümbüşüdür. Öyle ki yazın getirip kalıcıymış gibi bıraktığı tüm renklerin aslında kahverenginin tonlarından ibaret olduğunu gösteriverir size. Yazın aldatıcı parlak renkleri, ışıltısı, bunaltan sıcağı, usul usul kaybolur. Yerlerini sarı-sıcak, kahve-sepya tonlarına bırakıverir. Sarıdan kızıla dönecek yaprakların, yağmurların, yağmur kokusunun ayıdır eylül.

Haberin Devamı

Aşkın ikinci baharıdır Eylül

Eylül ile başlayan sonbahar şairlerin, yazarların ve aşkın mevsimidir. Bu nedenle ben sonbaharı severim, fikrini bile severim. Ama en çok eylülü severim. Kimileri hüzün ayı olarak tanımlasa da, eylül ayına yapılmış en büyük haksızlıktır bu... Kim bilir belki yaprak dökümüdür sizi hüzne davet eden. Geride kalan yaz günlerine özlem ya da bitmiş bir yaz aşkı hüzünlü yapar, bu eylülü. Belki de hüzünlenmek için sizin bir bahaneye ihtiyacınız vardır. Ama sakın Eylüle suç atmayın. Çünkü gerçek şu ki, aslında eylülün gelmesiyle hayat canlanır, gürül gürül akmaya başlar.

Yine yeni yeniden eylül

Eylül, insanı değişime zorlar. Aslında hayata yeniden başlamanın, yeni başlangıçlar yapmanın tam zamanıdır eylül. Yılın en güzel ayı eylül ne yaza ne de güze ait hisseder kendini. O kendi başına buyruktur. Çünkü artık yazın kavuruculuğu kalmamış, kışın soğukları da başlamamıştır. Bana göre eylül bir ay değil, başlı başına bir mevsimdir.

Normale dönüşün hüznü ayrı bir keyif

Eylül ayı tatlı yaz rehavetinden uyanıştır. Telaşların, hayallerin, vedaların ve yağmur kokusunun o enfes hazzıdır. EYLÜL umut ayıdır. Yeniye, değişime hazırlıktır. Yenilenmeden önce değişmek gerekir çünkü... Akışa teslim olarak değişmek ve yeniliğe kapıları açmak... Ben Eylül ayında hevesle dolarım, bu heves içimi öyle bir doldurur ki, her şeyi başarabilecek gibi hissederim kendimi, içimde tatlı bir telaş, hiç olmadığım kadar umut dolu olurum. Benim için eylül, sene başıdır. Fazlalıklarımı, eksikliklerimi, azalmalarımı, coşmalarımı fark ettiğim, kendime dönüp yenilendiğim, huzurlu, bir o kadar da coşkulu zamanlardır, eylül... Normale dönüş vaktidir.

Haberin Devamı

Dişlere eylül bakımı gerekiyor

Yazın sona ermesi ve sonbahar aylarına geçişte ihtiyaç duyulan kişisel bakım listenizin başına diş bakımını eklemek, kusursuz bir kışa hazırlık sürecinin başlangıcı olacaktır.

Yaz aylarında, serinlemek adına dondurma, soğuk meşrubat gibi bir dizi şekerli ve asit oranı yüksek yiyecek veya içecek tüketiriz. Bu gıdalar diş minesi üzerinde erozyona ve hassasiyete neden olur. Sonrasında diş çürükleri için zemin hazırlayabilecek bu problemden topikal flor uygulaması ile kurtulabilirsiniz. Güzel başlangıçlarla dolu, harika bir eylül ayı geçirmeniz dileğiyle...