Merih Keçe
Merih Keçe
Merih Keçe

Affetmek ve mutluluk

Geçmişiniz peşinizi hiç bırakmıyor mu? Yoksa geçmiş hayal kırıklıklarınızın mutluluğunuzu engellediğini, huzurunuzu kaçırdığını ve ideallerinizin önünü tıkadığını mı düşünüyorsunuz?

Haberin Devamı

Herhangi birini, gerçekleştirdiği beklenmeyen davranış neticesinde hoşgörü ile karşılamaya ve bağışlama yolunu tercih etmeye affetmek deniyor. Öfke ve kırgınlık yerine çözüm üretmek, nefretin hapishanesinden kurtulup cenneti oluşturmaya başlamak, sevgiyle çaba göstermek ve kendini özgürleştirmek anlamına gelen affetmeyi seçtiğinde kişi kimseye borçlanmıyor. Çünkü kişi başkası için değil, sadece kendisi için yaptığı bir özgürleşmeyi ve kendini affetmeyi deniyor. Bu nedenle affetmek eyleminin gerçekleştirilmesi, karşı tarafta değil, kişinin kendi iç dünyasında rahatlama yaratıyor.

Diğer bir değişle, affetme tercihini kullanan kişi aslında kendisine acı çektirmeye son veriyor ve başkasının ona acı çektirmesini engelliyor. Dolayısıyla, bireyin tercihini affetmekten yana kullanması, huzurlu ve mutlu bir yaşam sağlayabilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli davranış biçimlerinin başında geliyor. Çünkü korkuyu, nefreti, öfkeyi ve kini içinde barındıran affetmeme duygusu, insan zihnini olumsuzluklarla besleyerek, zihninden pozitif düşünce ve imgeleri uzaklaştırıyor. Bu durum kişinin geçmişini iyileştirmeyi tercih etmemesinden kaynaklanan, içinde bulunduğu ana ve geleceğine aktarılan derin yaraların izleri sonucunda kendini gösterebiliyor. Bu nedenle hayal kırıklıklarından ve korkulardan arınabilmek, geleceğe güvensizlik duygularıyla bakmamak için geçmişin yükünden kurtulmak ve tercihi affetmekten yana kullanmak gerekiyor. Bunu gerçekleştirmeyi başarabilmeye yardımcı olacak, EFT (Duygusal Özgürleşme Teknikleri - Emotional Freedom Technique) ve Holoterapi olmak üzere faydalanabilecek iki ayrı yöntem var…

Haberin Devamı

Geçmişin sizi takip etmesine izin vermeyin...

Geçmişiniz peşinizi hiç bırakmıyor mu? Yoksa geçmiş hayal kırıklıklarınızın mutluluğunuzu engellediğini, huzurunuzu kaçırdığını ve ideallerinizin önünü tıkadığını mı düşünüyorsunuz? Eğer öyleyse, yolunuza daha özgür ve sağlıklı bir şekilde devam edebilmek için geçmişle hesaplaşma vaktiniz gelmiş demektir. Bunun için en önemli süreç farkındalıktır. Çünkü bilinçte gelişen affetme / affetmeme eylemleri zihinsel bir karar süreciyle, kişinin tercihlerini etkileyebiliyor. Farkındalık ise bilinci arttırıyor. Dolayısıyla, bilinçle birlikte insan algısında da değişimler meydana geliyor. Farkındalık arttıkça, bununla doğru orantılı bir şekilde anlayış zekası da artıyor. Böylece, kişi kendine “Bunu eyleme dökmeyi / düşünmeyi ben mi tercih ettim?” sorusunu sorarak düşünme kabiliyetini artırabiliyor, olaylara bakışını değiştirebiliyor. Eğer düşünme eyleminin kontrolü kişinin elinde olmasa, yani farkındalık kavramını geliştiremezse, nasıl pozitif düşünüleceğini bilemiyor ve dolayısıyla, affetme eylemini de gerçekleştiremiyor. Çünkü affedememe durumu, kişinin öfke, korku, intikam, kin gibi dürtüler arasına sıkışarak, düşünebilme kabiliyet kontrolünü kaybetme sürecinde verdiği kontrolsüz kararlardan oluşuyor. Sonuç olarak, istenmeyen düşüncelerin akla getirilmesinin önlenebilmesi, kişinin günlük olayları daha anlayışlı bir şekilde karşılayabilmesi, mutluluğun kişinin kendi bilincinde oluşturduğu tablo eşliğinde gelişebileceğini keşfedebilmesi ve sağlıklı bir süreç için geçmişi affetmek gerektiği düşüncesini zihinsel olarak algılayabilmesi için EFT tekniğinden yararlanılabiliyor. Fiziksel, ruhsal ve zihinsel tüm hastalıkların altında duygusal tıkanıklıkların olduğuna inanılan ve geçmişle ilgili bu olumsuzlukların giderilmesinde hızlı ve etkili olduğu düşünülen EFT ile duyguların ortaya çıkmasına izin verilerek problemler giderilebiliyor. EFT, duyguların ortaya çıkmasına izin vermek ve aynı zamanda parmak uçlarıyla bazı akupunktur noktalarına hafifçe vurmaktan ibaret... Bu şekilde enerji dengeleniyor ve sorun bir şekilde ortadan kalkıyor. Bu teknik ile geçmişte ya da yeni oluşmuş olan bazı duygusal sorunlar, kısa sürede çözülebiliyor.

Haberin Devamı

Hızlı ve derin nefes egzersizleri şifa veriyor

Holoterapi, bütünlüğe ulaşma ve tamamlanma çalışmaları olarak biliniyor. Geleneksel Hint, Tibet, Aborjin, Şaman ve Sufi uygulamalarında yer alan hızlı ve kontrollü solunumun sonucu oluşan hiperventilasyon durumu bazen iyileştirici olabiliyor. Holoterapi’de uygulanan hızlı ve derin nefes egzersizleriyle, sınırların aşılması, kalıpların kırılması, potansiyellerin ortaya çıkarılması, anlayış ve bilinç seviyesinin yükseltilmesini sağlanabiliyor. Kişi geçmişe dair herhangi bir şeyi gerçekten affetmek istediğinde, zihni onunla affetmemesi doğrultusunda mücadele ediyor. Fakat bilinçaltını nötr hale getiren, kişinin affetme ve bağışlama dürtülerini harekete geçirmesine yardımcı olan Holoterapi teknikleriyle, farkındalık yükseltilerek, olayların ve kişilerin yaratacağı gereksiz acılar azaltılabiliyor.