Mehmet Akça
Mehmet Akça
Mehmet Akça

Çocuklu aileler için güvenli bahçe dekorasyonu

Eğer evinizin önünde bahçeniz var ise, oraya çocuklarınızın dışarıya çıkmadan vakit geçirebileceği küçük oyun yerleri yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yavaş yavaş bahar mevsiminin kendini iyice hissettirdiği bu günlerde, çocuklar artık evin içinde durmaktan ziyade, dışarıda vakit geçirmek istiyorlar. Dolayısıyla, ev önünde ya da çevresinde bulunan park ve oyun alanlarının çocuklara zarar vermemesi için, güvenli olması gerekiyor.

Eğer evinizin önünde bahçeniz var ise, oraya çocuklarınızın dışarıya çıkmadan vakit geçirebileceği küçük oyun yerleri yaratabilirsiniz. Hem bu sayede çocuğunuz gözünüzün önünde olmuş olur hem de güvenlik açısından içiniz rahat eder. Evin önündeki bahçede bir oyun alanı oluşturacak iseniz; buranın zeminini kauçuk veya kum gibi yumuşak bir malzemeden yapabilirsiniz. Böylece düşmelerde oluşabilecek, özellikle diz ve dirsek yaralanmaları biraz olsun hafif şekilde önlenmiş olur.

Haberin Devamı

Oyun alanlarını bahçe duvarları ya da ağaçların yakınına kurmayınız. Ayrıca yağmur yağınca da zeminin yüzeyleri kaymayan özellikte olmalı ve suyun yüzeyde birikmesini önleyecek şekilde düz olması gerekmektedir.

Çocuk parkının kenarlarının çit v.b malzemelerle kapatılması durumunda, çocukların üzerine çıkamayacağı yükseklikte olmasına dikkat edilmeli. Ayrıca onlara zarar vermeyecek şekilde uçları sivri olmayan malzemelerden yapılmalı ya da sivri uçlu kısımlar yuvarlatılmalıdır.

Bahçede kullanılan çim biçme makinesi ya da buna benzer araç ve gereçler kullanılmadığı zamanlarda, dışarıda durmasından ziyade, eğer kapalı garaj vb. yeriniz var ise burada saklamaya özen gösteriniz. Bahçede merdiven, tırmık, kürek vb. kesici ve tehlikeli malzemeleri asla orta yerde gelişi güzel bırakılmayınız ve işiniz bittiğinde hemen kapalı yerlerde muhafaza ediniz. Bu tarz araç ve gereçleri kapalı alanlarda muhafaza etmeniz çok önemli, yoksa istenmeyecek kazalara sebebiyet verebilirsiniz. Mesela bazen merdiven tarzı şeylerin dışarıda durması gerekebilir, bu gibi durumlarda ise duvara dikey konumda değil de, mutlaka yere ya da duvara paralel yatırılmış şekilde koymanız çok daha sağlıklı olur.

Bahçenizde bulunan ağaç vb. bitkiler için kullandığınız zehirli ilaçları da çocukların oynadığı yerlerde bırakmamaya özen gösteriniz. Bunları yine işiniz bittiğinde, havalandırılabilen ve kilitli yerlerde muhafaza edin. Çocukların yaz aylarında dışarıda oynarken güneşten etkilenmemeleri için, oyun alanlarının üzerine basit şekilde çadır vb. koruyucu şeyler yapabilirsiniz.