İkizi bir arada

Bizler özel kadınlarız. Aynı anda birden fazla bebeğe sahip olmak inanılmaz büyük bir şanstır!

Haberin Devamı

Tüm ikiz ve çoğul gebelik yaşayan anneler ve anne adayları, hepinize merhaba.

Hem bir beslenme uzmanı, hem de ikiz gebelik yaşayan anne adayı olarak, sizlerle bilgilerimi, araştırmalarımı ve tecrübelerimi "İKİZİ BİR ARADA" adlı köşemde paylaşacağım. Ayrıca yazılarımda sağlık, estetik, beslenme ve bebeklerin gelişimine de değineceğim. Doğal yolla veya microenjeksiyon yoluyla toplumda popülasyonu oldukça artan ikiz ve çoğul gebelik hakkında her şeyi paylaşacağımız bu köşede, sizlerinde duygu ve düşüncelerinizle birlikte, sorularınıza da yer vermeye çalışacağım.

İlk heyecan!

Hamile kalmak ve bebek beklemek başlı başına bir heyecanken, hemen ardından birden fazla febeğin geleceğini öğrenmek tarif edilemez bir mutluluk...

İlk öğrendiğinizde hissettiğiniz karmaşık duygular, hepimizin yaşadığı ve asla çekinilmemesi gereken insani duygulardır. Korku, heyecan, kaygı, sevinç ve tarif edilemez nice duygular hamileliğin de beraberinde getirdiği hormonlarla oldukça karışık bir hal alır. Bu karmaşık duygularla mücadele ederken, bir de çevreden gelen olumsuz yorumlar olacaktır ki, bunlar bizleri asla korkutmamalıdır. "Eyvah nasıl bakacaksın" " allah kolaylık versin" "iki çocukla işin çok zor" "yardımcın var mı?" "Yandın!" "İşi bırakacak mısın?" gibi çevreden gelen olumsuz konuşmalara izin vermemek ve bunlardan etkilenmemeye özen göstermek gerekir!

Haberin Devamı

Bizler özel kadınlarız. Aynı anda birden fazla bebeğe sahip olmak inanılmaz büyük bir şanstır! Hamilelik dönemi, bebek bakımı ve birey yetiştirmek tüm bebekler için özen gösterilmesi gereken hassas dönemlerdir. Bu yüzden bir veya birden fazla bebek bekliyor olmanız, bu durumu daha önemli ya da önemsiz hale getirmez. Mide bulantıları, kilo alımı, çatlaklar, kabızlık, doğum süreci, anne sütü, gaz problemi, uykusuz geceler ve anneliğin getirdiği birçok sorumluluk tek bebekte de yaşanırken, bizlerde önemli olan bu süreci nasıl yönettiğimiz ve bakış açımızdır.

Öncelikle rahatlamanızı ve güzel bebeklerinize tutkuyla nasıl bağlanacağınızı hayal etmenizi istiyorum. Tüm olumsuz düşünceleri beyninizden silin. Ne kadar şanslı ve özel olduğunuzu düşünün. Üstelik bir de şu açıdan bakın; bu iki çocuğa farklı zamanlarda sahip olsaydınız ve aralarında 3-4 yaş fark olsaydı... İşte bu durumda yaşayacağınız sıkıntı ve göstereceğiniz özveri çok daha fazla olacaktı. Farklı ilgi - alaka bekleyen yaş gruplarına hitap etmek ve yetişmek zorunda kalmak, çocuklar arası dengeyi kurabilmek oldukça zor ve meşakkatlidir. O yüzden arkanıza yaslanın ve harika bir çoğul gebelik geçirmeye hazırlanın...

Yazarın Tüm Yazıları