Hamilelikte büyüyen yerlerimiz!

Hamileliğimizde tek büyüyen yerimiz karnımız değildir! Onu takip eden ilk bölge göğüsler!

Haberin Devamı

Bu durum kimilerinin hoşuna giderken kimileri için kâbus olmakta. Küçük göğüsler olmadığı kadar büyüdüğünde doğal silikonlu yapısına kavuşacağından birçok kadının hoşuna gider. Peki ya zaten büyük olan göğüsler acaba sarkacaklar mı? 

Göğüslerin kan hacmi ve yağ dokusu artmakta

Kendini, bebeği beslenmeye hazırlanan göğüslerinizde hem kan hacmi artmakta hem de yağ dokusu artmaktadır. Bu ilk trimesterde çok sancılı olsa da ikinci ve üçüncü trimesterde acı hissi azalmaktadır. Biz ikiz annelerininse vücudu iki bebek için hazırlık yapmaktadır. Dolayısıyla her türlü değişimi biraz daha fazla hissetmemiz çok normaldir. Sarkmak konusuna gelince çok konforlu gözükmese de göğüsleri desteklemek önemli bir nokta. Yani sutyen giymek kurtarıcı olabilir. Hatta iri göğüslüler için yatarken bile sutyen giymeyi uzmanlar tavsiye etmekte.

Haberin Devamı

Hamilelikte büyüyen yerlerimiz

İlerleyen dönemde fark edilecek olan diğer bir bölgemiz ise basenlerimiz!

Pelviksin genişlemesiyle ve adipoz (yağ dokusu) dokunun atmasıyla genişleyen basenler eski kıyafetlerinize girmenize engel olur!

Hamile kıyafetleri ile göbeği rahatlatmak lazım

Gelelim hamileliğin en güzel yerine göbeğimiz! Henüz dışardan çok belli olmasa da insanların fark edemediği ama bizim belirgin bir şekilde fark etmeye başladığımız göbeğimiz. Rahmin büyümesiyle ilk kasıklarımızda başlayan gerginlik hissi belli bir süre sonra kendini gebelik göbeğine bırakacak. Eteklerin pantolonların bellerinin dar gelmesi başta insanın moralini bozsa da kaçınılmaz yerini hamile kıyafetlerine bırakacak. İlk hamile kıyafeti almaya gittiğinizde kendiniz çok garip hissedeceksiniz. Henüz alışmaya çalıştığınız bu duruma duygularınızın ve bedeninizin adapte olması biraz zaman alabilir. Dışardan belli olmayan ama sizin sıkan göbeği rahatlatmak lazım.

Çok dar ve terleten kıyafetlerden uzak durmakta yarar var. Kendi konforunuzu ne kadar çok düşünürseniz o kadar rahat ve huzurlu bir gebelik dönemi geçirebilirsiniz. İkiz annelerinin karınları diğerlerine göre daha kısa sürede fark edilebilir hale gelir. İlk başta birden göbeğinizin çıkması hoşunuza gitmese de gebeliğimizin tekil gebeliklere göre daha kısa süreceğini göz önüne alırsak keyfini çıkartmakta yarar var. Bırakın hamile olduğunuzu herkes anlasın ve size hürmet gösterip yardımcı olmaya çalışken siz de bu durumun keyfini yaşayın.

Haberin Devamı

İlk 3 ayda alınan kilolardan kurtulmak çok kolay değil

Bir beslenme uzmanı olarak burada bulunmam gereken çok ciddi bir uyarı var ki o da şu; ilk trimesterde yani ilk 3 ayda aldığınız kilolardan kurtulmak çok da kolay değildir! İşte bu yüzden büyüyen yerlerimizi dikkate alarak çokta abartmamak gerekir. İlk 3 aylık süreçte normal almanız gereken kaloriye sadece 150 kkal ek yapmanız yeterli olacaktır. "Toplumun sen iki canlısın ye!" demesine aldanmadan vücudunuzun ihtiyacını karşılamak gereksiz yağ dokusu artışını engeller.

Almanız gereken besinler ve kalori tamamen kişiye özel olup bireysel olarak hesaplanmalıdır. Ama şunu bilmelisiniz ki hayatınızın en özel döneminde profesyonel destek almak en faydalısıdır. Genelde diyetisyenlerin zayıflama için var oldukları düşünülse de gebelik için diyet değil gebelik beslenmesine uygun programlar hazırlamakta ve çok da başarılı sonuçlar alınmaktadır. Gebelik sürecini hem bebeğiniz hem de kendiniz için bilinmeyenlerle dolu toplumun yönlendirmesiyle değil beslenme uzmanlarından destek alarak geçirmeniz çok faydalı olur.

Haberin Devamı

Benim sizinle paylaştığım yazılar bireysel değil genel yönlendirmeler ve uyarılardır. Diyetisyen olarak takip ettiğim bir çok gebelik için danışanım bulunmakta ve çokta başarılı sonuçlar almaktayız. Bu yüzden ön yargıları kaldırıp doğru beslenmeyi bilir kişiden öğrenmek kendinize ve bebeğinize değer vermeniz anlamına gelmektedir. Kendiyle barışık bir bedenle huzurlu bir hafta diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları