Bitmek bilmeyen bulantılar!

Sevgili anne adayları bulantı kulübüne hoş geldiniz. Hamileliğin sevimsiz hediyesi bulantı ve kusmalara bu hafta da devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Sevgili anne adayları bulantı kulübüne hoş geldiniz. Geçen haftaki yazımda başlayıp bu haftada devam edeceğim hamileliğin sevimsiz hediyesi bulantı ve kusma!

En son yazdığım yazıdaki önerileri yaptığım ve yaptığınız halde hala bir düzelme yok mu? O zaman sıradaki önerileri deneme vakti geldi!

Bulantıları ve kusmaları en aza indirmek için neler yapabiliriz?

  • Öncelikle alışık olmadığınız yeni vücudunuzu tanımaya çalışın ve vücut sesinize kulak verin! Yorgunluk ya da stres bulantı hissini arttırabilir. Kendinize biraz zaman ayırmaya çalışın hamile yogası veya nefes egzersizleri ya da gün içinde kendinize ayıracağınız kısa molalar rahatlamanıza yardımcı olacaktır.
  • Protein ağırlıklı beslenmeniz yaratacağı tokluk hissinden dolayı bulantılarınızın azalmasını sağlayacaktır.
  • Taşıt tutmasına karşı önlem alın. Arabanın arka koltuğuna bırakın başkaları binsin.
  • Her ne kadar zor gözükse de bol sol sıvı almalısınız. Kusmayla ve idrarla kaybedilen suyu yerine koymak lazım. Vücudun susuz kalması sizi de bebeğinizi de riske atar.
  • Marul mide bulantısına iyi gelen bir sebzedir. Buzdolabınızdan eksik etmeyin. Aynı zamanda su içeriği de yüksek olduğundan sıvı ihtiyacının karşılanmasında küçük de olsa rolü vardır.
  • Zencefil hem mideyi yatıştırması hem de bulantı hissini azalmasıyla bilinir. Yemekleriniz, çorbalarınıza ilave edebilir ya da lezzetli zencefilli kurabiyeleri atıştırmalık yapabilirsiniz. Kök zencefilli koklamanızda işe yarayabilir. Başka bir seçenek sunacak olursak suyumuzun içine bir kaç parça zencefil ilave edebilirsiniz.
  • Anneannelerimizin tavsiyesi olan limon da bu dönemde çözüm yaratabilir. Keskin tadı ve kokusu bulantıyı baskılamakta başarılıdır.
  • Ayran bulantı için vazgeçilmezlerimiz arasındadır. Hem besleyici yönüyle hem sıvı kaybını yerine koymak amaçlı aynı zamanda mide bulantısını kesmesiyle bilinen ayran özellikle ara öğün olarak elimizin altında bulunmalıdır.
  • Ara öğün alternatifine bir yenisi daha; peynir ekmek. Yağı azaltılmış bir peynir ve yanında yiyeceğiniz esmer ekmek veya kepekli paketli hazır kızarmış ekmek kan şekerinizi dengelemesi sayesinde günü daha rahat geçirmenizi sağlayacaktır.

Tüm bu önerilerin işe yaracağını umut ediyor. Tüm ikiz anne adaylarına ve diğer hamilelere ferah nefesler alacakları bir hafta diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları