Manolya Özek
Manolya Özek
Manolya Özek

Şamanik şifa

Hafta sonu İstanbul’da spiritüel çalışmalar yapan bir merkezin düzenlediği bir workshop’a katıldım.

Haberin Devamı

Hafta sonu İstanbul’da spiritüel çalışmalar yapan bir merkezin düzenlediği bir workshop’a katıldım. İşaretlere inanırım. Son dönemde pek çok farklı ortamda kendimi Şamanizm üzerine yapılan muhabbetler içinde buldum. Bunun üzerine tanıdığım bir doktor da bir şamanın İstanbul’da workshop vereceğini söylediğinde bu çalışmaya katılmaya karar verdim.

Bir birey olarak da psikolog olarak da ben aklın önemine inanırım. Danışanlarımla çalışırken onların düşünce sistemlerine bakar, onların ne zaman ve nasıl oluştukları üzerinde çalışırım. Bana göre üzüntü, korku, öfke gibi hissettiğimiz olumsuz duygularla başa çıkmak istiyorsak altta yatan düşüncelerimizi mutlaka fark etmeli ve üzerinde çalışmalıyız.

Ama mesleki deneyimlerim, okuduklarım ve aldığım eğitimler değişim için sadece düşüncelerle çalışmanın yeterli gelmediğini değişim için kişilerin enerji alanlarıyla da çalışmak gerektiğini gösteriyor. Enerji alanımızı temizlemek ve düzenlemek için reiki, yoga, nefes, eft gibi tekniklerden, yaşadığımız travmaların çözümü için de yaşantısal deneyim sağlayan psikodrama, gestalt ve sanat terapisi gibi çalışmalardan kesinlikle faydalanmalıyız.

Haberin Devamı

Bu tip çalışmalar beynimizi biraz olsun susturmayı, kalbimize ruhumuza dokunmayı öğretiyorlar bizlere. Kendi iç seslerimizi daha çok duymaya bu sayede de sezgilerimizi geliştirerek gerçekten ne istediğimizi, neye ihtiyaç duyduğumuzu anlamamıza yardımcı oluyorlar. Çünkü şu bir gerçek ki beyni biraz susturmadan ne ‘an’da kalabilmek mümkün ne de yaşamı akışına bırakabilmek…

İşte bu nedenle Türklerin en eski dini olan Şamanizmi deneyimlemek adına yolum bu workshop çalışmasına düştü.

Eğitimcimiz Patricia White Buffalo, ‘Şamanik ses-şifa yolculuğu’ adını verdiği bu eğitiminde bizlere Şamanik Dünya’nın sıradan olmayan gerçekliğine girmeyi bu dünyanın şifa için sunduğu bilgiyi ve gücü araştırmak niyetiyle ve kendi iradesiyle bilincin değiştirilmiş boyutuna geçişi öğretti.

Kızılderili ve Astek kökenlere sahip Patricia, yıllar önce hayvanlarla ve bitkilerle konuşmaya başladığında herkes onun delirdiğini düşünmüş ve ilaç kullanmasını önermiş. O önce psikoloji eğitimi, ardından ellerle şifa ve transpersonal psikoloji alanlarında Barbara Brennan School of Healing şifa okulunda eğitim görmüş. Aynı zamanda The Core Energetic Institute’nun beden psikoterapisi eğitiminden mezun olmuş. Ayrıca Siddha Yoga’nın 18 yıllık bir üyesi olarak (Kirtan) ve (Bhakti) uygulamalarını tüm çalışmalarında paylaşıyormuş.

Haberin Devamı

Patricia bu dönüştürücü ve şifalandırıcı buluşmada yerli Kızılderili şarkıları, davul, çıngırak, flüt, trans dans, kutsal ilahiler ve yükseltici müziğin doğal ses vibrasyonlarıyla bizi hem toprakladı hem yükseltti hem de genişletti.

Önce dans ederek yedi çakramızı açtık. Alt çakralarla başlayıp (yeryüzü boyutu), kalp çakrasına doğru yükselip (yeryüzüyle gökyüzünü birleştiren köprü) daha yukarıdaki çakralara ulaştık (gökler). Bu çalışmadaki niyetimiz tıkanmış durağan enerjiyi temizleyerek ve enerji alanını değiştirerek varlığımızdaki ışığın dışa doğru yayılmasına izin vermekti. Ardından da danslar ve müzikle transa girerek Şamanik yolculuklar yaptık. Bu sayede kendi gücümüze ulaşmayı hedefledik.

Haberin Devamı

Kesinlikle muhteşem bir deneyimdi. Dünyayı gezerek katılımcılara şamanik yolculuklar yaptıran Patricia, bu seviyede düzenli çalışıldığında, daha iyi fiziksel sağlık, zihinsel netlik, duygusal sağlamlık, ve ruha daha derin bir güven ve daha derinden bir bağlantı için sınırsız bir potansiyele ulaştığımızı anlattı.

Sizlerin de kendi yaşam yolculuğunuzda biraz olsun beyninizi susturmak ve kontrolü bırakmak adına bu tarz uygulamaları deneyimlemenizi öneriyorum.

Yoksa ne ‘an’da kalabilmek ne de yaşamı akışına bırakabilmek mümkün…