Manolya Özek
Manolya Özek
Manolya Özek

İlişkiyi dinamik tutan enerjiler

Aldatma, Su’nun da etrafında son zamanlarda sık görülen bir durum olmaya başlamıştı. İnsanların hayatını takip etmeyi sevmez ama gözlemci ve dikkatli olduğu için bağlantıları kurar hikayeleri kolay çözerdi.

Haberin Devamı

Aldatma, Su’nun da etrafında son zamanlarda sık görülen bir durum olmaya başlamıştı. İnsanların hayatını takip etmeyi sevmez ama gözlemci ve dikkatli olduğu için bağlantıları kurar hikayeleri kolay çözerdi. Yine öyle olmuştu, sitelerinde karşı bloklardaki dairelerden birine sarışın güzel bir kadın taşınmış, bir süre sonra evine sürekli gelen giden bir erkeğin olduğunu görmüş, onun da iş arkadaşı Neşe’nin kocası olduğunu fark etmişti!

Böyle durumlarda fark etmenin pek de iyi bir şey olmadığını öğrenmişti Su. Söylese bir türlü, söylemese bir türlüydü. Kalbi söylemesinden yanaydı çünkü sahtekarlıklardan hoşlanmıyordu. Mantığı ise Neşe’ye bu durumu söylediğinde olacakları düşünüyordu. İki küçük çocukları vardı, aile darmadağın olursa bunun sorumlusu kendisi olacaktı ve böyle bir sorumluluğu almak istiyor muydu?

Haberin Devamı

Kabul ediyordu, ilişki hep aynı boyutta kalmıyordu. Özellikle çocuktan sonra eskiden olduğu gibi romantik anları yaratabilmek, birbirine özen göstermek o kadar da kolay değildi. Özellikle Toprak’ın doğduğu ilk zamanlar çok zordu. Toprak hiç uyumuyordu, bazen şiddetli ağlama krizlerine giriyordu. Her yolu denese de saatlerce susmadığı çaresiz kaldığı zamanları hatırladı. Uykusuzluk, yorgunluk bir de kısa zaman sonra işe yeniden başlamasıyla sinirleri iyice bozulmuştu. Deniz de elinden geleni yapıyordu ama her zaman yanında değildi. Evde olduğu geceler nöbetleşe kalkıyorlar, hafta sonları da birlikte ilgileniyorlardı. Ama çocukla birlikte dengesi ve düzeni değişen esas kadındı, erkeklerin hayatı her ne kadar değişse de asla bir kadın kadar değişmiyordu.

O dönem Deniz’in ısrarıyla yine psikoloğu Irmak Hanım’a gitmişti. Çünkü sürekli ağlıyordu. Deniz ne yapsa batıyordu. Kendini Toprak konusunda yetersiz hissediyordu. Irmak Hanım da doğum sonrası depresyonu yaşadığını, biraz sabırlı olmasını söylemişti. Deniz’den iş seyahatlerini biraz azaltmasını daha çok yanında olmasını istemişti. Su’nun annesi de Deniz’in olmadığı haftalarda İzmir’den gelmeye çocuk bakımında destek olmaya başlamıştı. Irmak Hanım’ın önerisiyle mutlaka her gün yarım saat de olsa yürüyüş yapıyor, nefesini düzenliyordu. Bir de Muki adında göçmen yatılı bir yardımcı almışlar o da ev işlerinde yardımcı oluyordu. Su’nun sakinleşmesi Toprak’a da iyi geliyordu.

Haberin Devamı

Böylece o dönemi atlatmış ve kendini toparlamıştı. Hormonlarının düzene girmesiyle kendini yeniden kadın gibi hissetmeye başlamıştı. Deniz’i o zamana kadar hiç kıskanmayan Su, pek çok arkadaşının evliliğinin çocuktan sonra bozulduğunu duyduğu için korkuyordu. Deniz’in onu aldatmasından korkmaya başlamıştı. Çünkü çocukla birlikte odağı ve tüm enerjisi Toprak’a kaymıştı. Irmak hanım ona bu konuda şöyle demişti;

‘Bir evlilikte kadının da erkeğin de üç farklı enerji girişine ihtiyacı vardır:

Birincisi; kadının ve erkeğin tek başına alacağı enerji. Bu kendi arkadaşlarıyla zaman geçirme ya da bireysel yapacağı bir spor ya da hobi ile gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı

İkincisi; kadının ve erkeğin çocuk olmadan baş başa zaman geçirerek alacağı enerji. Baş başa yemeğe çıkma, sinemaya gitme gibi aktiviteler olabilir.

Üçüncüsü de anne-baba ve çocuk olarak hep birlikte yapılan aktivitelerden alınan enerji. Pazar günü ailecek ya da arkadaşlarla gidilen bir kahvaltı programı ya da yürüyüş gibi.

Bir çift sadece anne baba rollerine odaklanırlarsa sadece üçüncü enerjiyi alırlar. Ama bir ilişkiyi dinamik ve güçlü tutacak olan bireysel ve birlikte baş başa kalınarak da alınacak enerjilerdir. Bunlar ihmal edildiğinde bir süre sonra ilişkide enerji kayıpları, kopmalar ve hatta kadın, kadınlık rolünü unutup sadece annelik rolüne odaklandığında aldatmalara kadar varabilir.

Haberin Devamı

Minik Toprak’la bunu uygulamak her zaman o kadar kolay değildi. Ama bu sözü daima kulağına küpe yaptı ve hem Deniz hem kendisi uygulamak için özen gösterdiler.

Bireysel, baş başa ve hepimiz enerjileriyle büyümeye devam ettiler…