Manolya Özek
Manolya Özek
Manolya Özek

Enerjinin formülü

Belki sizin için 2012 zor bir seneydi bir an evvel geçmesini bitmesini istediniz. Belki hastalıklarla, sıkıntılarla geçti.

Haberin Devamı

Herkese merhaba. Umarım 2013’e keyifli girdiniz. Belki sizin için 2012 zor bir seneydi bir an evvel geçmesini bitmesini istediniz. Belki hastalıklarla, sıkıntılarla geçti. Öyle ya da böyle yeni bir yıla hepimiz yeni umutlar, yeni beklentilerle gireriz.

2012’nin son yazısını değerlendirme yaparak bitirmiştik. Umarım geçen yazımda bahsettiğim öncelikli değerleriniz üzerinde düşündünüz, 2012’in artılarını eksilerini değerlendirdiniz ve 2013 için ne istediğinizi biliyorsunuz.

Yeni bir yıldan hepimizin yeni umutları ve beklentileri var ama unutmamamız gereken şu ki eğer siz değişmez, aynı kafa ve aynı duygularla devam ederseniz bilin ki bir şey değişmez. Önce kendi enerjiniz üzerinde çalışmanızda fayda var.

2013’ün ilk yazısını enerji üzerine yazmak istedim. Gelin birlikte enerjinizi nasıl yükseltebiliriz onun üzerinde konuşalım. Enerjinin formülünü vereyim sizlere…

Haberin Devamı

Öncelikle 2013’te kendi bedeninizin daha fazla farkında olun. Bedenle ilgili çalışanlar, spor yapanlar, dans edenler iyi bilir. Bedenimize ne kadar iyi bakar, onu ne kadar dinlersek o da bize iyi hizmet eder. Stresle sağlıklı bir şekilde başa çıkamadığımızda vücudumuzun en zayıf bölgesini bulur ve oradan sinyalini verir.

Eğer beyninizin içi çok düşünceli ve karanlıksa sık sık baş ağrısı yaşıyor olabilirsiniz.

Eğer ifade edemediğiniz düşünce ve duygularınız varsa boğaz ve tiroitlerle ilgili bir problem yaşıyor olabilirsiniz.

Eğer güven ve sevgi ile ilgili kaygılarınız, affedemediğiniz insanlar ve olaylar varsa kalple ilgili bir probleminiz olabilir.

Mide bölgemiz (solar pleksus) olumsuz düşüncelerimizin hapsolduğu bölgemizdir. Eğer insanları kırmayayım diye içine atan düşünceli ve hassas biriyseniz mide bölgenizde problem yaşıyor olabilirsiniz.

Cinsel bölgemizdeki problemler kaygı ve korkularımızdan kaynaklanıyor olabilir.

Eğer yukarıda bahsettiğim problemlerden birini yaşıyorsanız öncelikle bu konu üzerinde çalışın. Bilin ki bu bölgedeki tıkanıklık tüm enerji alanınızdaki akışkanlığı bozar ve kendinizi iyi hissetmenize engel olur.

Haberin Devamı

Mutlaka bedeninizi hareket ettirin. Bazen başlamak zor gelir ama başladıktan sonra vücudun salgıladığı endorfin hormonu sizi dipdiri yapar ve enerjinizi arttırır. Sürekli TV, internet başındaki hareketsiz kişilerin enerjileri düşüktür, sürekli uykuları gelir.

Tabii hareket kadar bedeninize ne aldığınız da önemlidir. Enerjinizi yükseltmek istiyorsanız hamur işlerini azaltmalı, eti ihtiyacınız kadar tüketmeli, yeşil sebze ve meyve tüketimini arttırmalısınız.

Pek çok danışanımda uyku sorunu var. Kaliteli uyku almak çok uyumakla ilişkili değil. Kaliteli bir uyku için gün boyunca biriktirdiğiniz, çözemediğiniz ve yastığa kafanızı koyduğunuzda aklınıza takılan düşünceleri bırakmalı, yatmaya yakın fiziksel aktivite yapmamalı ve midenizi yormamalısınız. Özellikle vücudunuzun genç kalmasını istiyorsanız, melatonin hormonunun salgılandığı gece 11-5 arasını uykuda geçirmenizde fayda var.

Haberin Devamı

İkinci olarak 2013’te zihninizin farkında olun. Acaba zihninizi hangi düşüncelerle besliyorsunuz? Sürekli düşünüp durduğunuz neler var? Zihnimizin kontrolünü ele almadığımızda o bizi olumsuz ve gereksiz düşüncelere yönlendiriyor.

Sınav kaygısı yaşayan pek çok gençle çalışıyorum. Hepsinin beyninde dönüp duran yüzlerce olumsuz düşünce var. Bu düşünceleri duygularını, duyguları da davranışlarını şekillendiriyor. Sürekli ‘başaramayacağım’ diye düşünen bir genç sınav kaygısı yaşıyor bu da sınav esnasında dikkatinin dağılmasına ve dikkatsizlik hataları yapmasına yol açabiliyor. Eğer sonuçları değiştirmek istiyorsanız kendi düşüncelerinizi fark edin ve onları olumluya dönüştürmek için üzerinde çalışın. Meditasyon yapabilir, zihnini yönetmeyi geliştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Son olarak da 2013’te ruhunuza iyi bakın. Ruhunuza iyi gelen şeyler yapın. Enerjinizi çalan işlerden ve insanlardan olabildiğince uzak durun.

Yaşam enerjinizi arttırmak istiyorsanız aşk olsun hayatınızda. Aşkla, tutkuyla yaptığınız bir iş ya da hobiniz olsun.

Enerjinin formülü ellerinizde...

Kullanmak da sizin elinizde…

2013’te enerji, bolluk ve bereket sizinle olsun…