İpek Kuşçu
İpek Kuşçu
İpek Kuşçu

Çocuğunuza yapabileceğiniz sağlıklı bir yiyecek: Sebze burger

Benim oğlum okul kantini ve yemekhanesinden yemek yemeyenlerden. Bu yüzden ona sebze burger yapıyorum. Bu yazımda sizinle, çocuklarınıza yedirebileceğiniz sebze burgerin tarifini paylaşıyorum.

Haberin Devamı

"En güzel hamburger evde yapılan hamburgerdir" diyorsanız ve çocuklarınıza sebze yerdirmekte zorlanıyorsanız, işte hamburger ve sebzenin harika iş birliği: Sebze burger. Yapımı oldukça kolay, üstelik çocuklar tadına bayılıyor.

Eee, ne duruyoruz ? Haydi mutfağa! Bugün SEBZE BURGER günü.

Nasıl yapıyoruz?

Çocuğunuza yapabileceğiniz sağlıklı bir yiyecek: Sebze burger

Malzemeler

Yarım kilo karışık mevsim sebzeleri
1 orta boy patates
1 adet yumurta
50 gram peynir
1 çay bardağı tam buğday unundan galeta unu
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3-4 adet taze soğan
1 avuç maydanoz
1 çay kaşığı deniz tuzu

Hazırlanışı

Sebzeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve minik minik doğrayın. Patatesi ayrı bir yerde haşlayın ve rendeleyin. Daha sonra rende peynir ile karıştırın. Taze soğanı ve yeşillikleri ince ince doğrayın. Yumurtaları bir kasenin içinde çırpın. Tüm bu malzemeleri karıştırın. Galeta ununu ve zeytinyağını da ekleyin. Macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kaşık yardımı ile birer birer yerleştirin. Üzerini kaşık ile biraz bastırın. Orta derecede 20-25 dakika pişirin. Köfteleriniz hazır.

Haberin Devamı

Pişen bu lezzetli köfteleri, mümkünse evde pişirdiğiniz hamburger ekmekleri arasına yerleştirin. Ekmeğin arasına önce yeşillikleri ardından köfteleri koyun.

Mmmm nefissss….

Çocuklarınız ister okulda, isterlerse evde afiyetle yiyebilirler.