İpek Kuşçu
İpek Kuşçu
İpek Kuşçu

Çilekli mi yoksa böcekli mi?

Gıdaları kırmızı ve pembe renkli yapmak için ”Karmin” adlı böceği kullanıyormuş pek çok gıda firması. Bunu artık bilmeyen yok sanırım. Ben emin olmak için sordum direk bazı gıda firmalarına. Evet kullanıyorlar.

Haberin Devamı

Gectiğimiz günlerde gazetelerde okuduk ve inanamadık ama gerçekti.

Gıdaları kırmızı ve pembe renkli yapmak için ”Karmin” adlı böceği kullanıyormuş pek çok gıda firması. Bunu artık bilmeyen yok sanırım. Ben emin olmak için sordum direk bazı gıda firmalarına. Evet kullanıyorlar.Tek zararının ise alerjik reaksiyona yol açması olduğunu söylüyorlar gıda uzmanları. Etiketlerde E120 kodu ile yer alıyor, o da yazarlarsa.

Bu durumda ne yapacağız?

Doğal renklendirmeleri evde kendimiz yapacağız. Çok mu zor?

Hayır... Kalk markete git, satın alacağın ürünleri seç. Al ve öde. Eve dön süresinden daha kısa sürede.

Siz mutfakta sadece 10-15 dakika içinde , bir yaz boyunca veya bir kış boyunca kullanacağınız doğal renklendirilmiş püreler hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İşte renklendirme için kullanacağınız meyve ve sebzeler

Çilek ile tozpembe
Kayısı ile sarı
Ispanak ile yeşil
Kırmızı biber ile açık kırmızı
Havuç ile turuncu
Vişne ile kırmızı
Pancar ile pembe renk elde etmek mümkün.

Nasıl yapacağız?

Sebze veya meyveleri iyice yıkayın ,ayıklayın ve doğrayın. Rondodan geçirin. Meyve püreleri ile çocuklarınızın sütlerini, yoğurtlarına, dondurmalarını renklendirin. Sebze pürelerini ise yemeklerinize,makarnalarınıza ve bulgur pilavlarınıza dökerek renklendirin. Bu püreleri kullandıktan sonra kalanını,buz kalıplarınına veya mini tek kulanımlık kaplarda buzluğa kaldırın.

Akıllı çocuklar, akıllı gıdalarla büyür.

Bunu unutmayın sakın.

Çok sevgiler...