Yüzdeki yaşlanma belirtileri geri döndürülebilir mi?

Ameliyatsız tekniklerin desteğiyle daha enerjik ve genç bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Her ne kadar dinlenilse ve zinde hissedilse de yüzdeki yorgun ifade gitmiyorsa, sinirli olunmadığı halde kaşların arasındaki dikey çizgiler nedeniyle kızgın bir görüntü oluşuyorsa estetik cerrahiden destek alınabilir. Zamanın getirdiği bu yorgun ve kızgın görünüm ameliyatsız tekniklerin desteğiyle daha enerjik ve daha genç bir görünüme çevrilebilir.

Sizi olduğunuzdan daha yorgun, kızgın ve yaşlı gösteren bu belirtiler dolgu ve botoks tekniğiyle oldukça doğal bir sonuç elde edilerek giderilebilir.

Aşırı mimik kullanımı sonucu yüzde oluşan kaş arası, göz çevresi, alın bölgesi ve dudak çevresi kırışıklıkları, elmacık kemiği ve dudaklardaki hacim kayıpları geri kazandırılabilir.

Yüz ve mimikler kişinin duygu ve düşüncelerinin ifadesinde sözler kadar etkili bir rol oynar. Bu nedenle duygu ve düşüncelerinizi daha pozitif ve enerjik bir şekilde yansıtabilmek için ameliyatsız estetik tekniklerinden faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

BOTOKS VE DOLGU NASIL UYGULANIR?

Botoks ve dolgu enjeksiyonu ortalama 15 – 20 dakika içinde uygulanabilen, iyileşme sürecine ihtiyaç olmayan, sonuçlarının hemen görünür olduğu, etkisi kullanılan malzemenin özelliklerine göre 4 ile 2 yıl arasında sürebilen bir işlemdir. Prosedür klinik ortamda, topikal anestezi kullanılarak, çok ince uçlu iğnelerle ağrısız ve acısız bir şekilde uygulanır.

Hyalüronik asit ve botulinum toksini içeren enjeksiyon malzemeleri vücudun doğal yapısına uygun, yan etkisi olmayan ürünlerdir.

Gülme, kızma gibi mimiklerin aşırı kullanımı nedeniyle oluşan kırışıkların yanı sıra yaşa bağlı hacim eksikleri de ortaya çıkabilir.
Göz çevresi torba ya da morlukları, elmacık kemiklerindeki, çenedeki ve dudaklardaki hacim eksiklikleri giderilebilir. Işık dolgusu ile göz çevresi gençleştirilebilir, profilden geri de duran çene ideal pozisyonuna çekilebilir.

Hatta massetter kası enjeksiyonuyla aşırı kalın çene küçültülebilir ve yuvarlak yüz üçgen bir şekle getirilebilir. Dudaklar ise yüzle uyumlu ideal şekil ve kalınlığa getirilerek daha estetik ve sıcak bir gülüş tasarımı yapılabilir.

Haberin Devamı

Düşük kaşlar botoksla ameliyata gerek olmaksızın kaldırılabilir, yüzdeki üzgün ve yorgun görüntü normal yaşantınızda hiçbir kesintiye uğratmadan düzeltilebilir. Öğle arası estetiği olarak bilinen bu tekniklerle zamanın izlerini yüzden silinebilir.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları