Yüz germe estetiği teknikleri

Artık ameliyatsız tedaviler yüz germe estetiğinde yaygın olarak kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Botoks, dolgu, toksin, lazer yüz gençleştirme operasyonlarında kullanılan teknikler arasındadır. Tüm bu teknikler arasındaki farklar hastaların en sık sorduğu sorular arasındadır. Çizgileri yumuşatmak için botoks, kontur ve onarım için ise hyalüronik asit dolgu malzemeleri kullanılır. Lazer gibi terapilerle cilt sıkılaştırma yapılabilir. Aynı şekilde çene hattı şekillendirme de yapılabilir.

Yüz germe estetiği teknikleri

Non-invaziv yani ameliyatsız tedaviler yüz germe estetiğinde yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Cerrahi tekniklere alternatif olarak çok daha doğal görünümlü sonuçlar elde etmesine yardımcı olurken, yara izi ve iyileşme süresini de aza indirebiliyor.

Haberin Devamı

Yüz germenin ana hedefi, yaşlanma belirtilerini gidermek için alt yüz ve boyundaki gevşekliği gidermektir. Yaş ve menopozun hormonal artışı ile birlikte cilt gevşer ve altta yatan yağ ve kas tabakası zayıflar, yanaklar sarkar, çene çizgisi belirsizleşir, gerdanda tabakalanma oluşur. Nasolabial kıvrımlar, ağız kenarlarını çevreleyen parantezler, ameliyattan sonra biraz daha iyi görünebilir. Yüz germede sadece sırtın ve cildin gevşekliği ortadan kaldırılmaz aynı zamanda, altta yatan kaslar kaldırılır ve yeniden konumlandırır.

Yüz germe estetiği teknikleri

AMELİYATSIZ YÜZ GERME ESTETİKLERİ

Dolgu malzemeleri ve botoks enjeksiyonları ile yüze hacim kazandırılabilir veya duruma göre hacim de azaltılabilir. Nefertiti botoksu ve massetter botoksuyla çene ve boyun bölgesi inceltilebilir veya dolgu enjeksiyonuyla hacim kazandırılabilir. Ameliyatsız tekniklerde iyileşme sürecine ihtiyaç olmaz, ağrı veya sızı hissedilmez, doğal bir görünüme kavuşulur. Yüz daha genç ve estetik bir görünüme kavuşur, daha enerjik bir görünüme kavuşulabilir.

AMELİYATSIZ YÜZ GERME ESTETİKLERİnde hyalüronik asit dolgu malzemeleri, kişinin kendi yağ hücreleri ve botoks toksini tercih edilebilir. Kullanılan malzemenin türüne göre ortalama 2 yıl enjeksiyonun etkisi devam edebilir. Belirtiler tekrar ortaya çıkmaya başlayınca isteğe göre operasyonun tekrarlanması gerekir.

Haberin Devamı

Daha ileri seviye yaşlanma belirtilerinde cilt germe operasyonları uygulanması gerekir. Anestezi altında uygulanan cerrahi operasyonlarla yüz ve boyun bölgesindeki yaşlanma belirtileri kalıcı bir şekilde giderilebilir.

Yüz ve boyun bölgenizdeki yaşlanma belirtilerinden rahatsız oluyor ve estetik olmayı düşünüyorsanız alanında uzman bir estetik cerrahtan destek alabilirsiniz.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları