Sadece burun ucu estetiği mümkün mü?

Bu operasyonda tampon ya da alçı uygulanmaz

Haberin Devamı

Burun ucu estetiğinde, burunun üst ve orta kısmındaki anatomik ve görsel yapı normaldir. Sadece burun ucunda sarkıklık, asimetri, genişlik, düşüklük, mandala sıkılmış burun ucu deformitesi gibi şekil bozukluklarını düzeltmek için yapılan cerrahi işlemlerdir. Burun ucu estetiği, kapalı burun estetiği tekniği ile burnun iç kısmından açılan kesiler ile yapılabilir. Bu sayede dışarıdan bakıldığında burun ucunda hiçbir şekilde iz görülmez.

Burun ucundaki şekil bozuklukları kişinin var olan burun yapısı ve genel özelliklerine uygun bir şekilde çözümlenerek lokal ya da genel anestezi uygulanarak yapılır. Burun ucu kıkırdakları şekillendirilip yeniden konumlandırılabilir. Kıkırdak fazlalığı varsa eksiltilir ya da kıkırdak eksikliği varsa burun içinden alınan kıkırdak grefti veya kulaktan alınan kıkırdak geftleri ile desteklenir. Burun ucundaki yumuşak dokuya da ihtiyaç olduğunda bir takım müdahalelerde bulunabilir. Çok kalın derili hastalarda kısmen de olsa güvenli bir şekilde deride inceltme yapılabilir ve burun ucunun estetik görsel görünmesi sağlanabilir.

Haberin Devamı

Sadece burun ucu estetiği mümkün mü

TAMPON YA DA ALÇI UYGULANMAZ

Operasyonda septum denen orta bölümdeki kıkırdak alana müdahale edilmişse bildiğimiz klasik bez tamponlar kullanılmaz. Ya burundan nefes alma imkanı sunan silikon yaprakçıklar kullanılır ya da burun içine özel bir aletle eriyen dikişler konularak tamponsuz burun ucu estetiği yapılır. Operasyon sonrası tamponsuz burun ucu estetiğinde diğer uygulamalara göre daha rahat nefes alınabilir.

Operasyonun sonunda burnun dış kısmına sadece özel bandajlar kullanılır ya da daha kapsamlı müdahale ise plastik atel konulur. Atel uygulamanın niteliğine göre ortalama 5 gün içinde alınır. Burun üzerindeki özel bandajlar ise 5 - 10 gün arasında alınır. Üçüncü haftadan sonra operasyon ile burnunuza verilen yeni şekli yaklaşık olarak görebilir ve keyfini çıkarmaya başlarsınız. Burun ucu operasyonlarından sonra nihai şekil ortalama altıncı aydan itibaren tam olarak görünür hale gelir.

Burun ucu estetiği ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için alanında uzman bir estetik cerrahtan destek almalısınız.

Sevgilerimle…

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları