Nefertiti botoksu nedir?

Oval yüz ve ince çene şekli genç görünmeyi sağlar

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü bazı starların yıllar geçmesine rağmen çene hatlarının bu kadar sıkı ve çene konturunun bu kadar belirgin olmasının nedeni Nefertiti botoksudur.

Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan ameliyatsız bir estetik cerrahi prosedürü olan Nefertiti botoksu, ismini Mısır kraliçesi Nefertiti’den alır. Bu tekniğin özelliği çene konturunun belirginleştirilmesi ile boynun daha uzun ve daha gergin görünmesini sağlar. Yüz gençleştirme estetiklerinden sadece göz ve ağız çevresindeki kırışıkların tedavi edilmesi yeterli olmayabilir. Çünkü zamanla çene ve boyun da yaşlanır. Hatta çene çizgisi belirsiz bir hal alır, boyunda kat izleri oluşur. Nefertiti botoks ile çene ve boyun bölgesindeki estetik sorunların tedavisi mümkün.

Nefertiti botoksu nedir

Haberin Devamı

Çene estetiği sorunları genetik olabileceği gibi yaşlanma ya da aşırı kilo alma nedeniyle de ortaya çıkabilir. Nefertiti botoksu ile yüz yeniden şekillendirilerek çene kısmı inceltilerek yüz oval hale getirilebilir. Günümüzde yüzdeki kırışık tedavisinin yanı sıra çene çizgisini kuvvetlendirmek için de botoks yaygın olarak talep edilmektedir. Kişinin yaşını değerlendirirken zihnimizin ilk değerlendirdiği şey, yüz şeklidir. Üçgen yüz, yani çıkık elmacık kemiği ve belirgin çene yapısı genç görünümün sembolü durumundadır.

Nefertiti botoksu nedir

OVAL YÜZ VE İNCE ÇENE ŞEKLİ GENÇ GÖRÜNMEYİ SAĞLAR

Öyle ki genç bir yüz şekli kişiyi yüzünde kırışık olsa da daha genç gösterir. Kısacası sadece yüzdeki kırışıkları ortadan kaldırmak yetmiyor, yüz şeklini belirleyen çene çizgisinin de ortaya çıkarılması gerekiyor. Akıllı telefonlar ve 3D kameralar yüzdeki estetik sorunları yakalayarak daha görünür hale getiriyor. Artık herkes yüzündeki estetik sorunlar ve tedavisi hakkında çok daha bilinçli… Nefertiti botoksu da geliştirilen modern tekniklerden biridir. Hyalüronik asit enjeksiyonu ile ameliyata gerek kalmaksızın yüz şekli değiştirilebilir. Kişinin doğal bir şekilde daha genç görünmesi sağlanabilir.

Haberin Devamı

15 dakika süren Nefertiti botoksunun etkisi ameliyatsız bir işlem olduğu için geçicidir. Çene çizgisi kaybolmaya başlayınca tekrar uygulanmalıdır. Bu süre kişiden kişiye ve kullanılan ürünün kalitesine göre farklılık gösterir. Unutulmamalı, operasyon mutlaka alanında uzman kişiler tarafından klinik ortamda yapılmalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları