Meme küçültme estetiğinin faydaları

Eğer göğüslerinizin büyüklüğü yaşam kalitenizi düşürüyorsa...

Haberin Devamı

HEM FİZİKSEL HEM DUYGUSAL OLARAK ETKİLİYOR

Büyük ve sarkık göğüsler hem fiziksel hem de duygusal birçok rahatsızlığa yol açar. Bunların arasında, boyun, omuz ve sırt ağrısı, memelerde ağrı ve sutyen izi sayılabilir. Genç kızlarda çok büyük memeler utangaçlık gibi bir takım psikososyal sorunlara yol açar. Bazı vakalarda büyüklük tek taraflı olup göğüslerde asimetrik bir görünüme neden olarak utanma duygusunun daha da artmasına neden olabilir.

Meme küçültme estetiğinin faydaları

Meme küçültme ameliyatları genellikle memenin gelişimi tamamladıktan sonra yapılır. Psikolojik gelişimi etkileyen bazı istisnai durumlarda meme gelişiminin tamamlanması beklenmeden cerrahi işlem yapılabilir. Bugün meme küçültme ameliyatlarının %12,5’i ergenlik döneminde gerçekleştirilmektedir.

SADECE LİPOSUCTİON YÖNTEMİ İLE DE KÜÇÜLTÜLEBİLİR

Memenin aşırı büyümesi; memenin gelişimine, gebeliğe ve aşırı kilo alımına bağlı olarak çok sık karşılaşılan bir estetik sorundur. Ayrıca meme büyüklüğü genellikle sarkmayla birlikte görülür. Memenin formu güzel ancak aşırı büyükse ve bu durumun aşırı yağlanmadan kaynaklandığı düşünülüyorsa yalnızca liposuction yöntemi ile göğüsler bir ölçüde küçültülebilir. Meme küçültme ameliyatında kullanılacak tekniğe karar verilirken fazla dokunun ne kadar çok olduğu, meme başının aşağıya doğru ne kadar sarkmış olduğu, hastanın yaşı, cildinin esnekliği gibi faktörler göz önüne alınarak karar verilir.

 Meme küçültme estetiğinin faydaları 

3D TASARIM CİHAZLARI İLE GÖĞÜSLER ŞEKİLLENDİRİLİR

Meme küçültme ameliyatı öncesi çok yönden memelerin fotoğrafları çekilecek, memeler üzerinde ameliyat planı yapılacaktır. Gerektiğinde 3D mask yöntemi ile göğüslerin öncesi ve sonrası görüntüleri de 3 boyutlu olarak hazırlanarak ameliyattan önce hastaya verilir. Ameliyat esnasında bu tasarıma uygun olarak cilt, meme ve yağ dokusu cerrahi olarak çıkarılarak yeniden şekillendirme yapılır.

AMELİYAT SONRASI İZ KALIYOR MU?

Uygulanacak teknik ve kalacak izler hastanın memesinin sarkıklığına ve estetik cerrahın teknik seçimine göre değişebilir. Bu tekniklerin çoğunda ya lolipop şeklinde meme başı etrafı ve diklemesine tek bir izi ya da ters T şeklinde ek olarak meme altı çizgisini de içeren bir iz kalır.

 Meme küçültme estetiğinin faydaları 

İYİLEŞME SÜRECİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Ameliyat sonrası süreç genellikle rahat geçmesine rağmen hasta hafif ağrılar hissedebilir. Şişlik, meme ucunda hissizlik, memede morluk olabilir, panik yapmayın geçicidir. Her iki memeye içeride kan birikmesini engelleyen dren adı verilen borular yerleştirilmiştir bunlar 2-3 gün içinde çıkarılır. Hastanın durumuna göre hastanede 1-3 gün kalması gerekebilir. Hastaya 6 hafta sporcu sutyeni giymesi önerilir. Hasta 1 hafta sonra günlük hayatına ve işine dönebilir ve 3 ay ağır sporlardan uzak durması önerilir.

Unutmamanız gerekir her ameliyatta olduğu gibi meme küçültme ameliyatında da hafif komplikasyonlar görülebilir ve memenin tam anlamıyla iyileşmesi zaman alabilir. Meme küçültme ameliyatı olan çoğu kadın uygulanan tekniğe bağlı olarak çocuklarını rahatlıkla emzirebilmektedir.

Eğer göğüslerinizin büyüklüğü yaşam kalitenizi düşürüyorsa alanında uzman bir cerraha giderek destek alabilirsiniz.
Sevgiyle kalın.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları