Meme büyütmede 3D tekniği nedir?

En ideal meme şekli ve boyutuna karar vermek için kadınlar için zaman alan ve zor bir süreçtir.

Haberin Devamı

Meme büyütme estetiğinde ameliyattan önce yeni göğüs şeklini görmek artık mümkün! 3D tasarım teknolojisi, cerrah ile hasta arasındaki iletişim kuvvetlendirerek meme estetiğinden çok daha başarılı sonuçlar alınmasını yardımcı oluyor. Çeşitli boyutta meme implantı olsa da yuvarlak ve damla tipi olmak üzere şekil olarak yalnızca iki seçenek bulunur. Hasta bu ikisinden birisini beğenisine göre seçebilir. Ancak hangisinin vücudunun geneliyle daha uyumlu olduğunu öngöremez. 3D tasarım cihazları bu sorunun ortadan kalkmasını sağlıyor.

Meme estetiğinde doğru boyutu belirlemek için göğüs kafesi genişliği, mevcut göğüs boyutu, boy, kilo, kalça ve omuz genişliği gibi kriterler göz önünde bulundurulur. Günümüzde 3D görüntüleme sistemleriyle bu hesaplamalar artık çok daha doğru yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Göğsün yeni şekli hakkında ön görünüm imkanı sunuyor. Farklı açılardan çekilmiş 8 adet boy ve detay fotoğraflarıyla kişinin gerçeğe en yakın 3D görüntüleri hazırlanıyor. Daha sonra farklı boyutta ve türde implantlar denenerek fotoğraf, maske ya da hologram şeklinde görüntülenebiliyor. Bu görüntüler üzerinden cerrah ile hastası en doğru boyut ve şekli seçebiliyor.

Meme büyütmede 3D tekniği nedir

3D GÖĞÜS TASARIMININ AVANTAJLARI

3D simülasyon cihazı sayesinde hasta ameliyat sonrası bir sürpriz ile karşılaşmaz. Seçeceği meme implantının şeklinin vücudu ile sağlayacağı uyumu görebilir. Damla tipi ya da yuvarlak meme tipi arasında tereddüt etmeden bir tercih yapabilir. Meme boyutunu vücudu ile en uyumlu olacak oranda belirleyebilir. Meme büyütme estetiği doğal meme yapısı aşırı küçük olan, göğüslerinde asimetri bulunan ya da daha çekici göğüslere sahip olmak isteyenler için uygulanır. En ideal meme şekli ve boyutuna karar vermek için kadınlar için zaman alan ve zor bir süreçtir.

3D göğüs büyütme sayesinde bu süreç daha sağlıklı bir şekilde ilerlediği için kişi ameliyata güven içinde girer. Nasıl bir göğse sahip olacağını bildiği için iyileşme sürecini daha az stresli geçireceği için daha hızlı iyileşir.

Haberin Devamı

Estetik operasyonların başarısını ve hasta memnuniyetini artırmak için her türlü teknolojik gelişmenin takip edilmesi ve uygulanması gerekir. 

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları