Kompozit burun estetiği nedir, nasıl yapılır?

Burun estetiğinde ameliyatlı ve ameliyatsız tekniklerin ikisi bir arada uygulanabilir. Botoks ve dolgu enjeksiyonları ile ameliyat bir arada kullanılarak daha doğal görünümlü bir burun elde edilebilir.

Haberin Devamı

Burun estetiğinin doğal bir görünüme kavuşması ve estetik operasyon geçirildiğinin belli olmaması özgüvenin artmasını sağlar. Bunun yanı sıra burnun nefes alma işlevini tam olarak yerine getirmesi de kişinin genel sağlığını korumasında etkilidir. Estetik cerrahideki gelişmeler sayesinde hem burnun temel işlevini koruyan hem de en ideal şekli sağlayan operasyonlar yapılabilir. Böylece hastalar hayal ettikleri güzellikteki buruna kavuşulabilir.

Kompozit burun estetiği nedir, nasıl yapılır

DOĞAL GÖRÜNÜM İÇİN DİNAMİK BURUN UCU

Bir kişinin burun estetiği geçirdiği hareketsiz duran sert burun ucundan anlaşılır. Çünkü burun ucu hareketsiz ve sert olur. Dinamik burun ucu estetiği ile estetik operasyon sonrası burun ucu tıpkı doğal burundaki gibi sağa sola ya da yukarı aşağıya hareket eder. Sert olmaz, esnek bir yapıya kavuşur. Esneklik sayesinde burun ucu tıpkı doğal burundaki gibi mimikler ile birlikte hareket edebilir.
Ayrıca kırmadan ve kapalı burun estetiği ile gerçekleştirilen ameliyatın ardından morluk ve ödem oluşma riski de en aza iner. Burun estetiği ameliyatlarındaki bu gelişmeler sayesinde daha doğal, daha az travmatik iyileşme sürecine sahip olunur. Kırmadan ve kapalı teknik ile yapılan operasyonlar sayesinde ise burunda görünen bir yara izi de olmaz. Bütün dikişler burun deliklerinin içine atılır.

Haberin Devamı

KOMPOZİT BURUN ESTETİĞİYLE DAHA DOĞAL GÖRÜNÜM

Burun estetiğinde ameliyatlı ve ameliyatsız tekniklerin ikisi bir arada uygulanabilir. Botoks ve dolgu enjeksiyonları ile ameliyat bir arada kullanılarak daha doğal görünümlü bir burun elde edilebilir. Bu teknikte dolgu malzemesi olarak öncellikle mikro ya da nano teknolojili yağ enjeksiyonu teknikleri kullanılabilir.

Son olarak estetik cerrahideki en büyük yenilik olan 3D simülasyon cihazlarından faydalanılır. Bu gelişme sayesinde kişi kendi 3 boyutlu görüntüsü üzerinden burun estetiğinin nasıl planlandığını görebilir. Burnunun yeni şeklinin tasarlanmasına cerrahı ile birlikte aktif bir şekilde katılabilir. Aklındaki tüm fikirleri kendi görüntüsü üzerinden denetebilir ve çeşitli açılardan yüzü ile uyumlu olup olmadığını görebilir. Bu sayede ameliyat sonrası yaşanabilecek hayal kırıklığı riskini en aza indirebilir. Bu teknolojiler sayesinde burun estetiği operasyonlarının doğal bir görünümle sonuçlanması giderek garantilenmiş durumdadır.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları