Koltuk altı botoksu ile aşırı terlemeye son

Eğer siz de aşırı koltuk altı aşırı terlemesinden şikayetçi iseniz botoks enjeksiyonu ile ortalama 2 yıl boyunca koltuk altı terlemenizi güvenli bir şekilde azaltabilirsiniz.

Haberin Devamı

Terleme aslında vücut ısısını dengeleyen sağlıklı ve normal bir durumdur. Ancak bazı kişilerde “hiperhidroz” denilen aşırı terleme durumu görülür. Koltuk altı, yüz, el ve ayak gibi bazı bölgeler aşırı terleyebilir. Bunlar arasında kişiyi sosyal açıdan en fazla rahatsız eden bölge koltuk altıdır. Koltuk altı terlemesi, neden olduğu ıslak görünüm ve kötü koku ile iş ve sosyal hayatta ciddi sorunlara yol açabilir.

Koltuk altı botoksu ile aşırı terlemeye son

Eğer siz de aşırı koltuk altı aşırı terlemesinden şikayetçi iseniz botoks enjeksiyonu ile ortalama 2 yıl boyunca koltuk altı terlemenizi güvenli bir şekilde azaltabilirsiniz. A tipi botulinum toksini enjeksiyonu, hiperhidroz tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Botoks enjeksiyonu uygulamasından sonra koltuk altlarında % 90’lık bir rahatlama sağlanır. Koltuk altı terlemesi zaten normalden 4 kat fazla olduğu için normal yani olması gereken seviyelerine çekilir.

Haberin Devamı

KOLTUK ALTI BOTOKS ENJEKSİYONU AĞRISIZ BİR İŞLEMDİR

Koltuk altı botoks enjeksiyonu ağrısız bir işlemdir. Öncesinde koltuk altına uyuşturucu özelliği olan bir krem sürülür. Sürülen krem etkisini gösterdikten sonra terleyen bölgeler tespit edilir. Operasyonda çok ince uçlu iğneleri olan enjeksiyonlar kullanılır. Ortalama 30 noktaya A tipi botulinum toksini enjekte edilir. Böylece ter bezlerinin fonksiyonları geçici bir süreliğine azaltılmış olur.

Enjekte edilen botulinum toksinin vücuda herhangi bir yan etkisi yoktur. Yapılan enjeksiyon iğnelerinin etkisi ise yaklaşık 15 gün sonra tam olarak ortaya çıkar. Koltuk altı botoks enjeksiyonu yaptığımız estetik operasyonlar arasında kişileri en fazla memnun eden uygulamalardan birisidir.

Eğer sizin de normalden fazla terlemeniz varsa, gün içinde birkaç kez kıyafet değiştirmek zorunda kalıyorsanız ve ter kokusu ile baş etmekte zorlanıyorsanız botoks enjeksiyonu yaptırarak tüm bunlardan kurtulabilirsiniz. En sıcak ya da en stresli günlerde bile kupkuru koltuk altlarınızla terlemeden, kıyafetleriniz ıslanıp lekelenmeden ve en güzel günlerinizde kötü kokmadan iş ve sosyal hayatınıza devam edebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları