Kadınlarda burun estetiğinin incelikleri

3D burun estetiği ile ideal burun tasarımı

Haberin Devamı

Kadınlarda burun estetiğinin nitelikleri erkeklere göre farklı olur. Kadınlarda burun şekli tasarımı farklı kriterlere sahiptir. Örneğin burun sırtı düz ya da hafif kavisli olmalıdır. Burun ucu, burun sırtından 1-2 mm yüksekte olmalıdır. Burun ile dudak açısı ise yaklaşık 100 derece civarında olması tavsiye edilir.

Burun delikleri yandan bakıldığında simetrik ve eşit elips gibi olması gerekirken, önden bakıldığında giriş deliklerinin kısmen görünmesi gerekir.

Burun, yüz ve kafa arasındaki altın oran ve sanatsal uyumlarının göz önüne alınması, burun estetiğinde ideal bir tasarım ve görünümün yakalanması sağlanır. Burun yapısının büyüklüğü, uzunluğu, kısalığı ya da küçüklüğünü çevre yapılar etkiler ve belirler.

Genel açıdan bakıldığında ise ideal bir burun; elmacık kemikleriyle, kaşlarla, alınla ve çene ucu ile tam bir uyum sağlamadır.

Haberin Devamı

Kadınlarda burun estetiğinin incelikleri

3D BURUN ESTETİĞİ İLE İDEAL BURUN TASARIMI

Burun tasarımı yapılırken, burun görünümünün sadece profilden ya da cepheden değerlendirilmemesi ve operasyonel işlemin planlanmaması gerekir. Üstten, alttan, çapraz açıdan, gülerken ve konuşurken dahi burun şeklinin görünümü göz önüne alınıp tasarlanması gerekir. Yani burun estetiği tasarımında ayrıntılar hedeflenen başarıyı yakalamada çok önemli bir rol oynar.

Günümüzde 3D burun estetiği tasarım teknolojisi oldukça gelişmiş durumda. Hastanın yüksek çözünürlüklü fotoğrafları üzerinden simülasyon görüntüleri oluşturulur ve yeni burun tasarlanır.

Hasta hologram tekniği ya da 3D mask uygulaması ile gerçeğe en yakın simülasyon görüntünüz üzerinden ideal burun şekli tasarımınızı ameliyattan önce görebilirsiniz. Karar verme sürecini kolaylaştıran bu uygulama en yaygın endişenin ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.

Unutmayın, iyi tasarlanmış ve uygulanmış burun estetiğinde, burun ön plana çıkmamalıdır. Gözler ve dudaklar ön planda olup daha anlamlı, güzel, etkili ve dengeli bir yüz ifadesi oluşmalıdır.

2019 yılının herkese mutluluk, huzur, sağlık, sevgi ve güzellik getirmesini diliyorum.

Sevgiyle kalın…

Yazarın Tüm Yazıları