İlk önce göz çevresi yaşlanıyor

Aşırı mimik kullanımı ve zamanla ciltteki nem ile elastikiyet kaybı cildin kırışarak yaşlanmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Yaşlanma belirtileri ilk olarak göz çevresi, kaş arası ve alın bölgesinde ortaya çıkıyor. Özellikle göz kenarlarında kazayağı olarak bilinen gülümseme kırışıklıkları, üst göz kapağı düşüklüğü, kaş düşüklüğü, gözaltı torbalanmaları ve gözaltı morlukları göz çevresinde ortaya çıkan en yaygın yaşlanma belirtileri arasında yer alır.

GÖZ ÇEVRESİ EN ERKEN DEFORME OLAN BÖLGE

Aşırı mimik kullanımı ve zamanla ciltteki nem ile elastikiyet kaybı cildin kırışarak yaşlanmasına yol açıyor. Yüzdeki en ince ve hassas cilt yapısına sahip olan göz çevresi ise en erken deforme olan bölgedir. Göz kenarlarında gülümseme hareketi nedeniyle ortaya çıkan kaz ayakları, kaş arasındaki çatık kaş kırışıklıkları gibi estetik sorunlar minimal dolgu ve botoks enjeksiyonu uygulamalarıyla doğal görünüme kavuşacak şekilde ortadan kaldırılabiliyor. Kırışıklar yol edilerek kaş arasındaki kızgın bir ifadeye neden olan dikey çizgiler yok ediliyor. Bu sayede kişi kızgın ifadeden ve olduğundan daha yaşlı görünmekten kurtarılabiliyor.

Haberin Devamı

İlk önce göz çevresi yaşlanıyor

15 DAKİKADA AMELİYATSIZ TEDAVİ EDİLİYOR

Göz çevresi yaşlanma belirtileri özellikle orta yaş grubundaki insanların en şikayetçi olduğu estetik sorunların başında geliyor. Göz çevresi sorunları enjeksiyon teknikleriyle ortalama 15 dakika içinde ameliyatsız olarak tedavi edilebiliyor. Göz çevresi estetiği kişinin daha genç, daha enerjik ve daha estetik görünmesine yardımcı olabiliyor. Doğal görünümle sonuçlanması için minimal dozlar uygulanır. Bu sayede yüzün genel hareket kabiliyeti korunarak kırışıklıklar giderilebilir.

IŞIK DOLGUSUYLA GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

Göz kapaklarındaki estetik sorunlar yaşlanma, bazı tıbbi rahatsızlıklar, yaşam tarzı, stres ve kalıtımsal özelliklerle ortaya çıkabiliyor. Bu nedenlerle gözaltı çöküklüğü, torbalanması ya da renk değişiklikleri ortaya çıkabilir. Işık dolgusu, gözkapaklarında ortaya çıkan estetik sorunların tedavisinde kullanılan ameliyatsız estetik yöntemidir. Gözaltındaki mor görünüme neden olan çukurları ve torbaları tedavi edip aydınlık bir görünüm sağladığı için ışık dolgusu olarak adlandırılır. Üst göz kapağındaki sarkma, içe çökme ve boşluklar için de dolgu enjeksiyonu kullanılmaktadır. Işık dolgusunun içeriğinde aminoasit, hyalüronik asit, antioksidan, mineral ve vitamin olan özel bir jel kullanılır. Kullanılan bu jel dokuların ve hücrelerin yeniden yapılanmasını sağladığı için gözaltlarında ve çevresinde parlaklık oluşmasını sağlar.

Haberin Devamı

İlk önce göz çevresi yaşlanıyor

Tedavinin başarılı olabilmesi için, enjeksiyon uygulanacak noktaların doğru bir şekilde belirlenmesi gerekir. Bu nedenle mutlaka alanında uzman cerrahlar tarafından uygulanmalıdır. Doğal görümün için doğru doz hesaplaması yapılmalıdır. İhtiyacınız olan enjeksiyon sayısı, yüz hatlarınız ve kırışıklıklarınızın durumu gibi birden fazla faktöre bağlıdır. Enjeksiyondan sonra iyileşme süresine ihtiyaç olmaz. Dolgu enjeksiyonun sonuçları hemen, botoks enjeksiyonunun etkileri ise birkaç gün sonra ortaya çıkar. Etkisinin devam etmesi için enjeksiyonun yılda iki ya da bir defa tekrarlanması gerekir.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları