Göz kapağı estetiğiyle ilgili merak edilenler

Alt göz kapağındaki fazla deri katlanmalara ve kırışıklıklara neden olur.

Haberin Devamı

Göz kapağı germe olarak da bilinen göz kapağı estetiğiyle gözaltı torbalanmaları azaltılabilir ve üst göz kapağı, deri fazlalıkları alınarak gerginleştirilebilir. Bu ameliyat genellikle estetik nedenlerle uygulanır. Ancak yaşı ilerlemiş kişilerde göz kapağı sarkarak görüşü kısmen bloklayabilir, göz kapağı estetiği bu durumun tedavisinde de uygulanabilir.

Göz kapağı estetiğiyle ilgili merak edilenler

Göz kapağı germe ameliyatı göz çevresi morluklarının yanında kazayağı ve diğer yüz kırışıklıklarının tedavisinde uygulanmaz. Bu tip durumlar dolgu enjeksiyonu ve yüz germe gibi daha farklı prosedürlerle çözümlenir.

Cilt yaşlandıkça zaman içinde esnekliğini kaybeder. Esneklikteki bu azalma, yer çekimi kuvvetiyle birleşince yaşlanan derinin sarkmasına neden olur. Alt göz kapağındaki fazla deri katlanmalara ve kırışıklıklara neden olur. Üst göz kapağındaki fazlalıksa aşağı sarkarak gözleri hem işlevsel hem de estetik açıdan olumsuz yönde etkiler.

Haberin Devamı

KİMLER İÇİN UYGUN?

Göz kapağı estetiğiyle ilgili merak edilenler

Sağlıklı ve gerçekçi beklentileri olan herkes göz kapağı ameliyatı için uygun aday sayılabilir. Çoğunlukla 35 yaş ve üstü kişilerin tercih ettiği bir operasyon olsa da kişide genetik göz kapağı düşüklüğü ve şişkinliği varsa daha erken yaşlarda da uygulanabilir. Göz kapağı estetiği yüzünüzü güzelleştirerek özgüveninizi artırır. Unutmayın bu operasyon yüz hatlarınızı değiştirmez, sadece göz kapağı sorununuzu düzeltir.

Üst göz kapağı ameliyatının sonuçları en az 5-7 yıl boyunca etkili olur. Alt göz kapağı ameliyatının tekrarlanmasıysa çok karşılaşılan bir durum değildir. Ancak gözlerinizin yaşlanma süreci devam ettiği için zamanla yaşlılığa bağlı sarkmaların olması kaçınılmazdır. Eğer ameliyattan sonra göz kapaklarınız tekrar sarkarsa yeni bir göz kapağı ameliyatındansa alın gerdirme yaptırmanız daha uygun olur.

Haberin Devamı

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Göz kapağı estetiğiyle ilgili merak edilenler

Prosedür esnasında size eşlik edecek bir refakatçi bulmalısınız. Göz kapaklarınız iyileşirken birkaç gün boyunca ajandanızı ev istirahati için boşaltın. Ameliyat sonrasında bazı kişilerin gözlerinde kuruluk olsa da bu durum en fazla iki hafta sürer. Göz kapağı estetik operasyonu eğer alt ve üst göz kapağına birlikte yapılıyorsa ortalama iki saat sürer. Doktorunuz göz çevresine enjekte edilen lokal anestezi yanında ağızdan sedasyon uygular. Ancak bazı durumlarda sedasyon serumla da uygulanabilir. Cerrahınız ameliyata öncelikle üst göz kapaklarından başlar.

Göz kapaklarınızın doğal çizgilerinden attığı kesilerden fazla deri, yağ ve kas dokusunu alır. Cerrahınızın küçük ve ince dikişlerle kapattığı bu kesiler en az 3 gün, en fazla 6 gün sonra alınır. Alt göz kapağınaysa dikiş gerekip gerekmediği kullanılan tekniğe göre değişiklik gösterir.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları