Göğüslerinizi nasıl büyütebilirsiniz?

Meme estetiği öncesi boy, kilo, kalça ve göğüs bölgesi genişliği hesaplamaları mutlaka yapılmalı

Haberin Devamı

Dolgun ve şekilli göğüslere sahip olmak kadınların en büyük hayali… Yeterli göğüs dokusu olmayan kadınlar için implant yerleştirme estetiği çok daha uygundur. Hastanın var olan meme dokusu, kullanılacak olan implantın boyutu, memenin şekline göre meme implantı kas altında ya da kas üstüne yerleştirilebilir. Dikiş izleri memenin alt bölgesindeki kıvrım yerine gelecek şekilde açılır. Böylece dikiş izlerinin görülmemesi sağlanır.

Kullanılacak olan implantın şekline ve boyutuna kişinin genel vücut ölçülerine göre karar verilmelidir. Boy, kilo, kalça ve göğüs bölgesi genişliği hesaplamaları yapılarak vücutla en uyumlu ve en doğal implant hasta ile birlikte seçilir.

Cerrahi teknikler ile yerleştirilen implant uygulaması sonrası hastanın birkaç gün iyileşme sürecine ihtiyacı olur. Gelişen tıp ve teknoloji sayesinde bu süre günümüzde çok kısalmış durumdadır. Bu teknik ile kadınlar kalıcı olarak göğüs büyütme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Göğüslerinizi nasıl büyütebilirsiniz

GÖĞÜS AMELİYATINDAN SONRA YAPILMASI GEREKENLER

Hastaların operasyon sonrası iyileşme süreleri cerrahın uyguladığı tekniğe (meme implantlarının kas dokusunun üstüne veya altına konulması veya cerrahi kesiğin yapıldığı yer) ve cerrahınızın ne kadar nitelikli olduğuna bağlı olsa da hastaların operasyon sonrası eylemlerinin de bu süreçte etkisi oldukça büyüktür.

Doktorunuzun talimatlarına tam olarak uyum sağlamalısınız. Yaşınıza, fiziksel özelliklerinize ve sağlık durumunuza göre doktorunuz size ameliyat sonrası birkaç hafta içinde neyi yapmanızın sakıncalı olup olmadığını söyleyecektir. Ağır eşyalar kaldırmak, tenis oynamak, trambolinde zıplamak gibi abartı güç veya hareket gerektiren herhangi bir şey yapmamalısınız. Bu önemlidir, çünkü yeni kapatılmış cerrahi kesiklerinizi veya yeni implantlarınızı zorlanmaya veya baskıya maruz bırakmak istemezsiniz.

Göğüslerin hareketini azaltacak destekli bir sutyen giymelisiniz. Bunun için en uygun sutyen spor sutyenleridir. Büyütülmüş göğüslerinizi ne kadar hareketsiz tutarsanız o kadar hızlı iyileşebilirsiniz. Gerekli desteği sağlamayan bir sutyen yeni implantlarınızda çok fazla gerilmeye neden olabilir.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları