Göğüslerinizi büyütmek mi istiyorsunuz?

Dolgun ve güzel göğüslere sahip olmak her kadının en doğal isteğidir.

Haberin Devamı

Dolgun ve güzel göğüslere sahip olmak her kadının en doğal isteğidir. Eğer siz de daha hacimli göğüslere sahip olmak istiyorsanız estetik cerrahiden önce bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

Öncelikli olarak vücudunuza en uygun göğüs şeklini ve göğüs boyutunu cerrahınızla birlikte belirlemelisiniz. Ameliyattan önce estetik cerrahınızın desteğiyle göğüs genişliğiniz, göğüs kafesinizin ölçüsü, boy uzunluğunuz, deri hassasiyetiniz gibi birçok faktör dikkate alınarak sizin için ideal göğüs şeklinin ve tekniğinin belirlenmesi gerekir. Şekle ve boyuta karar verirken omuzlarınızın genişliği, belinizin inceliği ve basen genişliğiniz de dikkate alınır. Günümüzde bu hesaplamalar için 3D tasarım cihazlar ve 3D mask yöntemleri kullanılmaktadır. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflarınız üzerinden görüntüleriniz hazırlanır ve en ideal göğüs bilgisayar üzerinden tasarlanır. 3D mask yöntemiyle ameliyattan önce göğüslerinizin öncesi ve sonrası görüntüleri size verilir.

Haberin Devamı

Göğüslerinizi büyütmek mi istiyorsunuz

KISA BİR İYİLEŞME SÜRECİNE İHTİYAÇ VAR

Göğüs büyütme ameliyatlarında vücuda yerleştirilen implantın doğal bir görünüme kavuşması için bir miktar zamana ihtiyaç vardır. Göğüs estetiği ameliyatınızın tarihini belirlerken, eğer özel bir güne ya da döneme tam olarak iyileşmiş olarak girmek istiyorsanız iyileşme sürecini göz önünde bulundurmanız gerekiyor. İstekleriniz doğrultusunda iyileşme sürecini dikkate alarak, sizin için en uygun zamanı doktorunuzla birlikte seçebilirsiniz.

İYİLEŞME SÜRECİ KİŞİYE VE TEKNİĞE GÖRE DEĞİŞİR

Göğüs büyütme ameliyatı sonrasında hızlı ve sorunsuz bir iyileşme süreci yaşamak için cerrahınızın tavsiyelerine tam olarak uyum sağlamalısınız. Cerrahınız iyileşme süreciniz için yaşınıza, fiziksel özelliklerinize ve sağlık durumunuza uygun size özel tavsiyelerde bulunacaktır. Meme estetiğinden sonra dikişler memenin doğal kıvrımlarına gizleneceği için görünür bir iz kalmaz. Meme implantı var olan meme dokunuza göre kas altına yerleştirilebilir. Meme implantının konturlarının görülmemesi ve doğal görünmesi için kompozit meme estetiği denilen teknik uygulanabilir. Bu teknikle yetersiz meme dokusu yerine kişinin kendisinden alınan yağ transferi ya da dolgu malzemeleri enjekte edilebilir. Bu sayede memelerde doğal kıvrımlar elde edilebilir. Unutmayın her estetik operasyon kişinin ihtiyacına göre kişiye özel olarak belirlenir. Meme büyütme estetiği hakkında size özel bilgi almak için alanında uzman bir estetik cerraha başvurmanız tavsiye edilir.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları