Göğüs büyüme estetiğiyle ilgili merak edilenler

Meme büyütme ameliyatı ne kadar sürer?

Haberin Devamı

Meme büyütme bir kadının göğsünün boyutunu, şeklini ve dolgunluğunu artırmak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Tüm dünyada en sık yapılan estetik operasyonların başında göğüs büyütme ameliyatı gelir. En başarılı sonuçların alındığı plastik cerrahi operasyonlarından birisidir.

Göğüs büyüme estetiğiyle ilgili merak edilenler

MEME BÜYÜTME İŞLEMİ NEDEN YAPILIR?

Doğal küçük göğüsleri büyütmek... Hamilelik, kilo kaybı ya da emzirme nedeniyle şeklini ve büyüklüğünü kaybeden memeleri eski haline getirmek... Göğüsler arasındaki asimetriyi düzeltmek... İlk ameliyatında, kanser tedavisinde ya da buna benzer diğer sebeplerden dolayı oluşan durumları tedavi etmek için yapılır. Göğüslerde deformasyon varsa meme büyütme estetiği ile birlikte meme kaldırma estetiği de uygulanması gerekebilir.

MEME BÜYÜTME AMELİYATINDA YARA İZİ KALIR MI?

Meme ameliyatlarında izler belli belirsizdir. Meme büyütme estetiğinde iz şikâyeti pek olmaz. Çünkü tecrübeli bir cerrah kesi izlerini memenin doğal yapısıyla uyumlu bir şekilde gizler. Ayrıca meme implantında meme ucu etrafından, memenin alt kıvrımından ya da koltuk altından atılabilen kesiden kalan iz ameliyat sırasında ve sonrasında uygulanacak birkaç yöntemle azaltılabilir. Bu biraz da hastanın kendi elinde, sigara ve alkol kullanmaz, beslenmesine ve genel sağlığına dikkat ederse hiçbir problem yaşanmaz.

Haberin Devamı

Göğüs büyüme estetiğiyle ilgili merak edilenler

NE KADAR BÜYÜTÜLEBİLİR?

Ameliyattan önce hasta ile beraber memenin boyutu belirlenir. Burada önemli olan doğal bir görünüm yakalamak. Estetik cerrahın tavsiye ettiği boyuttan daha büyüğünü isteyen hastalar, vücuda çok büyük gelen implanttan yıllar sonra pişman olabilir, ayrıca vücudun geneliyle orantısızlık da olabilir. Bu nedenle karar verilirken uzun vadede düşünmek gerekir. Günümüzde ideal meme boyutu için 3D tasarım cihazları kişinin kendi görüntüleri üzerinden tasarlanabiliyor, hologram tekniğiyle görüntüleme ya da 3D mask teknikleri kullanılarak operasyondan önce hastaya gösterilebiliyor. Bu sayede hastalar operasyondan önce göğüslerinin boyutunu ve şeklini kendi simülasyonları üzerinden görebiliyor. Bu teknolojiler hem cerrahların hem de hastaların çok daha sağlıklı seçimler yapmasına imkan tanıyor.

Haberin Devamı

AMELİYAT NE KADAR SÜRÜYOR?

Ortalama 45 dakika ile 1 saat içinde ameliyat tamamlanır, genellikle hasta aynı gün ya da bir gün sonra taburcu edilir. Meme büyütme estetiği operasyonları hızlı gerçekleştirilen ve kısa sürede iyileşilen bir operasyondur. Güzel göğüslere sahip olmak her kadının en doğal hakkıdır. Ve hayal edilen güzel göğüslere sahip olmak estetik cerrahinin sunduğu imkanlarla mümkündür.

Sevgiyle kalın.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları