Estetik cerrahide ameliyatsız teknikler

Ameliyatsız teknikler özellikle ameliyat ve anestezi korkusu olan, iyileşme süreci için bekleyecek zamanı olmayan, acısız ve hızlı tekniklerle güzelleşmek isteyen hastalar tarafından daha çok tercih edilir.

Haberin Devamı

Estetik cerrahide ameliyatsız tekniklerle yapılan operasyonlar arasında yüz, burun, göz kapakları, kırışık tedavisi, çene, yanak, boyun ve dudak estetiği operasyonları yer alıyor. Ayrıca saç ektirme ve bölgesel incelme de kullanılan tekniğe bağlı olarak bu prosedürler arasına dahil edilebilir. Botoks ve dolgu enjeksiyonları en yaygın kullanılan teknikler arasında yer alıyor.

KIRIŞIK TEDAVİLERİ

Botoks enjeksiyonu dinamik yüz kaslarında gevşeme sağlayarak kırışıklıkları önlemeye yönelik geri dönüşümlü yani etkileri geçici olan bir tekniktir. Kaş arası, göz çevresi, alın çizgileri ağız kenarı çizgileri ve dudak kenarı çizgilerinin yok etmek için uygulanır. Masseter botoksu ile çene küçültme, Nefertiti botoksu ile boyun kırışıklıklarını yok etme, el, ayak ve koltuk altı terlemelerinin önlenmesinde kullanılır. Ameliyatsız burun estetiğinde de burun ucu şeklini düzeltmek kullanılabilir.

Haberin Devamı

HACİM KAZANDIRMA

Hyalüronik asit vücudun doğal yapısında da bulunan bir madde olmasına rağmen otuzlu yaşlardan itibaren eksilmeye başlar. Ameliyatsız estetik uygulamaları arasında çok önemli bir yeri olan dolgu enjeksiyonu teknikleri derin kırışıklıkların ve hacim eksikliklerinin giderilmesinde kullanılır. Dolgu enjeksiyonu ile yüzün kaybettiği hacmi kazanması sağlanır. Nazolabial çizgiler, ağız kenarında ve çeneye doğru yayılan kırışıklıklar en yaygın kullanılan alanlardır. Bunun dışında elmacık kemikleri belirginleştirmekte, dudak dolgusunda, kaş arası ve alın bölgesindeki derin kırışıklıklarda kullanılır. Tüm ameliyatsız tekniklerde olduğu gibi etkisini devam ettirmesi için yılda bir ya da iki kez tekrarlanması gerekir.

BÖLGESEL İNCELME

BÖLGESEL İNCELME çeşitli teknikler ile vücuttaki spor ve egzersizle eritilemeyen kalıcı yağların alınmasına yardımcı olan ameliyatsız estetik prosedürüdür. Özellikle lazerli teknikler ile bölgesel incelmede oldukça etkili sonuçlar alınmasını sağlıyor. Lazer lipoliz genellikle genel anestezi altında uygulanan bir operasyondur. İşlem yapılanan bölgeye göre işlem süresi değişebilir. Bu süre 15 dakikadan 2 saate kadar çıkabilir. Lazer enerjisi ile parçalanan yağlar vakum aracılığı alınmak istenirse küçük bir deliğin içinden cihazın kanülü içeriye yerleştirilerek cildin altına gönderilen yağ sıvısı çekilerek alınabilir. Operasyonla alınan yağ hücreleri geri gelmez fakat diğer bölgelerin yağlanmaması için spor yapmaya ve dengeli beslenmeye özen göstermelisiniz.

Haberin Devamı

Ameliyatsız teknikler özellikle ameliyat ve anestezi korkusu olan, iyileşme süreci için bekleyecek zamanı olmayan, acısız ve hızlı tekniklerle güzelleşmek isteyen hastalar tarafından daha çok tercih edilir.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları