Elmacık kemiği estetiği

Yaşlanma sürecinde yanağın hacmi ve dokuları sönebilir, yüzün estetik görünümünü etkileyerek kişinin yorgun ve çok daha yaşlı görünmesine yol açabilir.

Haberin Devamı

Belirgin elmacık kemikleri, güzelliğin evrensel bir göstergesidir, ancak bazı kişilerde elmacık kemikleri doğuştan çökük olabiliyor. Bazı durumlarda ise zamanla yanaklar içerdikleri yağ hacmini, kolajeni ve kas tonusunu kaybederek sarkmaya başlar. Elmacık kemiği çöküklüğü yaşayan kişiler, yüzlerinin çökük ve yaşlı görünmesi şikayetiyle estetik cerrahiye başvurabiliyor. Bu durumda estetik cerrahi teknikleri ile daha estetik, doğal ve uyumlu bir görünüm sağlamak için yanaklar yeniden şekillendirilebilir.

Elmacık kemiği estetiği

Yaşlanma sürecinde yanağın hacmi ve dokuları sönebilir, yüzün estetik görünümünü etkileyerek kişinin yorgun ve çok daha yaşlı görünmesine yol açabilir. Yüzü daha enerjik ve estetik görünmesini sağlamak için elmacık kemiği estetiğinde farklı prosedürler kullanılabilir.

Haberin Devamı

Elmacık kemiği estetiği

CERRAHİ VE CERRAHİ OLMAYAN TEKNİKLER

Enjeksiyon tekniği ile yüzün orta kısım denilen elmacık kemiğindeki kontur ve hacim kaybı ameliyatsız olarak düzeltilebiliyor. Bunun için bütün yüz analiz edilerek elmacık kemiklerinize verilecek kontur ve hacim artışı belirlenir. Ardından enjeksiyon malzemeleri ile doğal ve estetik açıdan daha uyumlu bir hale getirebilir. Ortalama yarım saat süren bu işlemin sonucu geri dönüşümlüdür. Ortalama 1 yıl içinde dolgu malzemesi cilt tarafından tolere edilir.

Bu sürenin sonunda işlemin isteğe göre tekrarlanması gerekir. Cerrahi olmayan tekniklerde iyileşme sürecine genellikle gerek olmaz. Cildin hassasiyetine göre oluşabilecek kızartı vs. birkaç gün içinde kendiliğinden geçer.

Elmacık kemiği estetiğinde dolgu malzemesinin dışında kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu da enjekte edilebilir. Bunun için kişinin karın gibi yağ hücresi bulunan bölgesinden liposuction tekniği ile yağ alınarak elmacık kemiklerine enjekte edilebilir.

Cerrahi tekniklerle elmacık kemiği estetiğinde ise minimal invaziv teknikler ile yüzün orta kısmı yeniden hacimli hale getirilebilir. Bunun için kalıcı implantlar yerleştirilebilir. Bu sayede elmacık kemikleri güçlendirilebilir, yanaklardaki çöküntüler giderilebilir. Ağzın içinden açılan kesilerin iyileşmesi bir ya da iki hafta sürebilir. Kalıcı çözüm isteyen kişiler için uygun bir seçenektir. Cerrahi tekniklerde anestezi uygulanır. Böylece operasyon süresince ağrı hissedilmez.

Haberin Devamı

Elmacık kemiği estetiği yaptırmayı düşünüyorsanız, alanında uzman bir estetik cerraha giderek sizin için en uygun tekniği belirleyebilirsiniz.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları