Dolgu enjeksiyonu nerelerde kullanılır?

Estetik ameliyat olmadan da cildin daha genç bir görünüme kavuşması mümkün.

Haberin Devamı

Dolgu enjeksiyonu vücutta zamanla oluşan oluk, kırışık ve hacim eksikliklerinin giderilmesi için kullanılır. Dolgu, cildin daha genç bir görünüme kavuşması için yapılan ameliyatsız tedavi yöntemlerindendir. Yüz gençleştirme, dudak dolgunlaştırma, elmacık kemiği estetiği ve ameliyatsız burun estetiğinde yaygın olarak kullanılır. Dolgu enjeksiyonu estetiğinin en yaygın kullanıldığı estetik operasyonları şöyle sıralayabiliriz.

GÖZALTI IŞIK DOLGUSU

Gözaltı morluğu ve gözaltı torbası yüzün yorgun ve yaşlı görünmesine yol açan, en yaygın görülen estetik sorunların başında yer alır. Işık dolgusu ile gözaltı morluğu ve torbası ameliyata gerek olmaksızın başarılı bir şekilde ortadan kaldırılabilir. Yüz daha parlak, daha genç ve daha enerjik bir görünüme kavuşturulabilir.

Haberin Devamı

Dolgu enjeksiyonu nerelerde kullanılır

ELMACIK KEMİĞİ ESTETİĞİ

Elmacık kemiğindeki hacim eksikliği kişinin olduğundan daha yaşlı, yorgun ve çökük görünmesine yol açabilir. Zamanla elmacık kemiklerinin üzerindeki deri tabakası sarkmaya başlar. Sarkma büyüdükçe elmacık kemikleri belirginliğini kaybeder ve yüzümüz 20’li yaşlardaki canlı ifadesini kaybeder. Bu durumda elmacık kemiğindeki hacim eksiklikleri için de dolgu enjeksiyonu tekniğinden faydalanılır. Dolgu enjeksiyonu elmacık kemiği estetiğinde kullanılan en etkili tekniklerden birisidir.

 Dolgu enjeksiyonu nerelerde kullanılır 

DUDAK DOLGUNLAŞTIRMA

Dudak etrafında zamanla oluşan ince kırışıklıkları veya kalıtsal nedenlerden dolayı ince yapılı ya da sonradan hacim kaybeden dudaklara hacim vermek ve dudak şeklini belirginleştirmek için dolgu enjeksiyonu tekniği tercih edilir. Kişinin yüzüne en uygun, simetrik, doğal ve hacimli dudaklar tasarlanır.

 Dolgu enjeksiyonu nerelerde kullanılır 

AMELİYATSIZ BURUN ESTETİĞİ

15 dakikada ameliyatsız burun estetiği olarak bilinen bu teknik ile dolgu ve botoks bir arada uygulanarak burnun konturu düzeltilebiliyor. Burun küçülme hariç burundaki birçok estetik sorun enjeksiyon tekniği ile ameliyata gerek kalmaksızın başarıyla düzeltilebiliyor.
Dolgu enjeksiyonu 15 - 20 dakikada uygulanabilen ve sonuçları hemen ortaya çıkan ameliyatsız seçenekler sunmaktadır. İyileşme süreci olmaması, yara izi oluşmaması, geri dönüşümlü bir uygulama olması özellikle zaman sorunu olan ve ameliyat ile anestezi korkusu olan kişiler için çok daha uygun bir seçenektir.

Haberin Devamı

 Dolgu enjeksiyonu nerelerde kullanılır 

Yazarın Tüm Yazıları