Doğumdan sonra meme şekli düzeltilebilir mi?

Doğumdan sonra göğüslerinizde bozulma olduysa endişe etmeyin, estetik cerrahi ile bu sorunlar düzeltilebilir.

Haberin Devamı

HAMİLELİK DÖNEMİNDE GÖĞÜSLEDE NELER DEĞİŞİR?

Hamilelik döneminde göğüslerdeki süt bezleri sürekli büyür ve meme derisi genişler. Bu durum süt verme döneminde daha da hızlanır. Hamilelik ve süt verme dönemi sonlandıktan sonra memedeki şekilsel ve yapısal değişim her annede aynı değildir. Bu durumu etkileyen faktörler arasında kişinin deri yapısı, bağ dokusu, meme asıcı bantları, göğüs kafesi genişliği, süt bezleri ile yağ dokusu oranı ve memenin büyüklüğü önemli rol oynar.

Doğumdan sonra meme şekli düzeltilebilir mi

HAMİLELİK SONRASI GÖĞÜSLERDEKİ NASIL DEFORMASYONLAR GÖRÜLÜR?

Bazı kişilerde hamilelik dönemi sonrası meme küçülmüş olur. Aynı zamanda incelmiş ve genişlemiş çatlak meme derisi, bu küçülmeye uyum sağlayamaz ve sizi sarkmış göğüs görüntüsüyle baş başa bırakır. İlk gözlemleyeceğiniz şeyler meme başının üstünde hacim boşalması ve tabii ki sarkık bir göğüs görüntüsü…

DOĞUM SONRASI ANNE ESTETİĞİ NASIL YAPILIR?

Hamilelik sonrası sarkma için meme dikleştirme operasyonu, sarkma ve hacimsizlik sorunlarının düzeltilmesi için ise silikon göğüs büyütme ile birlikte meme dikleştirme estetiği yapılabilir. Çatlamış ve genişlemiş meme derisindeki değişiklikler ile beraber sarkık ve büyük göğüs görüntüsü sadece estetik açıdan değil sağlık açısından da sorunlar oluşturur.

Doğumdan sonra meme şekli düzeltilebilir mi

Büyük göğüsler omuz askısı izine, meme altı oluğunda pişiklere, mantarlara, bel ve boyun ağrılarına yol açabilir. Vücudun ağırlık merkezi değiştiğinden bel, boyun ağrıları ile beraber omurgada fıtıklara ve sinir sıkışmalarına yol açabilir. Menopoz ve osteoporoz ile bu süreç daha da hızlanır. Boyun bölgesinde sinir sıkışması ile elde uyuşma ve güçsüzlükler ortaya çıkabilir.

Bu problemlerin önlemek ve daha estetik bir görünüm oluşturulmak için meme küçültme ile dikleştirme operasyonu yapılabilir. Böylece doğumdan önceki göğüs şekli yeniden elde edilebilir.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları