Dinamik dolgu nedir?

Kalıtımsal özellikler, yerçekimi ve güneş ışıkları cilt kırışıklıklarında etkili bir rol oynar.

Haberin Devamı

Dinamik dolgu, yüzdeki hacim eksikliklerini giderirken dinamik yüz hareketlerini koruyan bir tekniktir. Dinamik yüz hareketleri kızma, gülme ve şaşırma gibi mimiklerin yapılabilmesini sağlar. Bu hareketlere bağlı olarak zamanla ortaya derin kırışık ve olukların çıkar. Bu kırışık ve olukların tedavisinde hareket kabiliyetini kısıtlamadan en uygulanan en etkili tedavisi ise dinamik dolgudur.

Cilt kırışıklıkları kişinin mimik hareketlerinin sıklığına ve cilt yapısına göre farklı yoğunlukta ve farklı yaşlarda ortaya çıkar. Özellikle genç yaşlarda ortaya çıkan bu tarz cilt deformasyonları kişinin üzgün ya da kızgın görünmesine yol açabilir. Nazolabial çizgileri olarak bilinen göz çevresi, kaş arası ve dudak çevresi bu kırışıklıkları ciltteki elastikiyetin ve yağ miktarının azalması ile ortaya çıkar. Kalıtımsal özellikler, yerçekimi ve güneş ışıkları da cilt kırışıklıklarında etkili bir rol oynar.

Haberin Devamı

DİNAMİK DOLGUNUN AVANTAJLARI

Dinamik dolgusunun avantajı yüzdeki orta düzeydeki hacim kayıplarının tedavisini sağlarken hareket kabiliyetini korumasıdır. Dolgu malzemesinin içeriği ve dozu bu özelliği sağlamak amacıyla özel olarak hazırlanır. Dolgu enjeksiyonunun etki etme süresi kişiye göre değişiklik gösterir. İçerikte bulunan hyalüronik asit doğal cilt yapısında zaten bulunan bir malzemesidir. Bunun dışında kolajen ve hastanın kendi yağ hücreleri de dinamik dolgu estetiğinde kullanılabilmektedir. Klasik dolgu enjeksiyonundan farklı olarak mimiklerin dinamik hareketliliğini devam ettirecek şekilde doğru noktalara, en uygun malzeme ve minimal doz kullanılarak uygulanır.

Alanında uzman cerrah ya da dermatoglar tarafından uygulanması gerekir. Anatomi bilgisi olan, yüzün kas yapısını çok iyi bilen, kişinin mimik hareketlerini doğru analiz eden ve doğru tetik noktalarını tespit edebilen uzmanlar tarafından uygulanmalıdır.

Yüzünde kırışık ve oluk bulunan ve bunlardan rahatsız olan, genel sağlık durumu yerinde olan, hamile ya da emzirme döneminde olmayan herkes için uygun bir tekniktir. Kişiye özel planlanarak yine kişiye özel olarak uygulanır.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları