Burundaki şekil bozukluklarına minimal müdahale!

Minimal burun estetiği geleneksel burun estetiği operasyonlarına kıyasla çok daha kısa süre içinde gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

Burun köprüsünde kemer, tümsek ya da darbe sonucu şekil bozukluğu olan hastalar için minimal burun estetiği önerilebilir. Minimal burun estetiği, burun estetiğinde cerrahın burun kemerini daha az müdahale ile düzeltmesini sağlayan minimal invaziv bir prosedürdür.

Geleneksel burun estetiğinde burun köprüsündeki kemer ve tümsekleri düzeltmek için cerrahın burun kemiklerini kırması gerekir. Oldukça etkili olsa da, bu oldukça karmaşık bir prosedürdür. Genellikle genel anestezi altında yapılır; belirgin şişme ve morarma olmaz ve iyileşme oldukça hızlı olur. Minimal burun estetiği geleneksel burun estetiği operasyonlarına kıyasla çok daha kısa süre içinde gerçekleştirilir.

MİNİMAL BURUN ESTETİĞİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Burundaki şekil bozukluklarına minimal müdahale

Haberin Devamı

Bu operasyonda burun deliğinin içindeki küçük bir kesi ile tedavi alanına erişilir. Ardından istenilen kontur elde edilinceye kadar kemikli tabakalarındaki rahatsız edici kısım son derece hassas bir şekilde çıkarılır. Hastalar çok az ağrı, minimal şişlik ve morluk yaşayabilir ve genellikle birkaç gün içinde normal aktivitelerine dönerler. Doğru hastalar için minimal burun estetiğinin faydaları çoktur. Yorucu faaliyetler ise 4 ile 6 hafta arasında başlanabilir.

Burun profilinizi bozan kötü bir kemer ile nedeniyle kendinizi mutsuz hissediyorsanız, minimal burun estetiği için iyi bir aday olabilirsiniz. En iyi sonuç için genel olarak sağlıklı olmanız ve gerçekçi beklentilere sahip olmanız yeterlidir.

MİNİMAL BURUN ESTETİĞİNDE DE 3D TASARIM

Burundaki şekil bozukluklarına minimal müdahale

Minimal burun estetiği operasyonları çok daha fazla incelik ve tecrübe gerektirir. Hasta burnundaki şekil bozukluğunu ve yapılacak ufak müdahalelerin nasıl bir görünüme yol açacağını merak eder. Bu merakı hatta endişeyi gidermek için 3D tasarım cihazı ve 3D mask tekniklerinden faydalanılır. Bunun yanı sıra hologram rinoplasti tekniği aracılığıyla da hasta ameliyattan önce kendi görüntüleri üzerinden nasıl bir düzeltme yapılacağını görebilir. Bu sayede yeni burun şekli ile ilgili beklentilerini cerrahına çok daha net bir şekilde ifade edebilir.
Burun estetiği en hassas cerrahi operasyonların başında yer alıyor. Rahat nefes almayı sağlayan, yüzle uyumlu bir buruna sahip olmak kişinin genel sağlığı üzerinde de çok etkilidir. Fiziksel ve psikolojik sağlığınız için size sıkıntı veren sorunlarınız hakkında alanında uzman bir cerrahtan destek alabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları