Burun estetiği yaptırmadan önce bunlara dikkat!

Cerrahınıza burnunuzda neden rahatsız olduğunuzu ve onu nasıl değiştirmek istediğinizi söyleyin.

Haberin Devamı

Burun estetiği, şeklini değiştirmek veya işlevini geliştirmek için uygulanan burun ameliyatıdır. Burunla ilgili solunum problemlerini düzeltmek veya travma ya da doğum kusurlarından kaynaklanan şekil bozukluğu gibi tıbbi nedenlerle yapılabilir.

Burnun şeklini ve görünümünü değiştirecek estetik nedenlerle de yapılabilir.

BURUN ESTETİĞİNE KARAR VERME SÜRECİ

Burun estetiği olmayı düşünüyorsanız, öncellikle uzman bir cerrahla beklentilerinizi konuşmalısınız. Cerrahınıza burnunuzda neden rahatsız olduğunuzu ve onu nasıl değiştirmek istediğinizi söyleyin.

Cerrah, burnunuzun yapısını ve diğer yüz özelliklerini değerlendirir. Bu değerlendirmeden sonra, beklentilerinizin gerçekçi olup olmadığını size söyleyebilir.

Cerrah ayrıca genel sağlığınızı da göz önünde bulunduracak ve sizinle ilgili riskleri, iyileşme süresini ve maliyetleri tartışacaktır.

Haberin Devamı

Burun estetiği yaptırmadan önce bunlara dikkat

ADIM ADIM BURUN ESTETİĞİ

Burun estetiği genellikle ayaktan tedavi şeklinde yapılır, hastanede kalınması gerekmeyebilir. Genel veya lokal anestezi alırsınız. Genel anestezi ile ameliyat boyunca uyuyacaksınız. Lokal anestezi ile sakinleşirsiniz ve burnunuz uyuşturulur, böylece rahatlarsınız ve ağrıyı hissedemezsiniz.

Kapalı rinoplastide, cerrahınız burun deliklerinin içinde kesiler yapar. Daha sonra daha hoş bir görünüm elde etmek için burun kemiği ve kıkırdakları yeniden şekillendirir. İçe atılan kaynayan dikişler, nefes almayı sağlayan ateller ve burnun üzerine takılan koruyucu bandajlarla operasyon tamamlanır. Birkaç hafta içinde burnunuz iyileşir, yaklaşık iki yıl boyunca iyileşmeye devam eder.

Burun estetiğinin sonuçlarından hastanın memnun olması cerrahın en önemli hedeflerinden birisidir. Eğer herhangi bir sebepten hasta yeni burun şeklinden memnun olmazda revizyon estetiğinin aynı cerrah tarafından yapılması tavsiye edilir.

Revizyon burun estetiği için kimi zaman çok hafif düzeltmeler yeterli olabilir.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları