Burun estetiği ile güzelleşin

Güzel bir burun öz güvenin artmasını sağlıyor

Haberin Devamı

Burun yüzde ilk bakışta en fazla dikkati çeken ve yüz güzelliğinde önemli role sahip bir uzuvdur. Yüzün genel ölçüleri ile uyumlu ve doğal görünen bir burun güzelliği tamamlayıcı bir unsur olarak ön plana çıkar. Güzelliği artırmanın yanı sıra kişinin nefes alma kanallarının da düzelmesini sağladığı için genel olarak sağlığının da artmasını sağlar. Horlama, uyku apnesi, ağızdan nefes alındığı için ortaya çıkan solunum yolu enfeksiyonları gibi hastalıklara yakalanma riski düşer.

GÜZEL BİR BURUN ÖZ GÜVENİN ARTMASINI SAĞLIYOR

Burun estetiği ile güzelleşin

Çünkü yüzün estetiğinin bozulmasına neden olan burun şekli bozuklukları kişinin öz güvenin azalmasına yol açar. Kişi bakışların burnuna odaklanmasından rahatsızlığı duyduğu için sosyal ilişkilerinde çekingen davranır. 

Haberin Devamı

Tüm bunlar kişinin psikolojisinin olumsuz yönde etkilenmesine neden olur. Bu yüzden başarılı bir burun estetiği kişinin hayatını birçok açıdan olumlu yönde etkiler ve yaşam kalitesinin artmasını sağlar.

BURUNDAKİ HER TÜRLÜ ŞEKİL BOZUKLUĞU GİDERİLEBİLİR

Burun estetiği ile güzelleşin

Burun estetiği operasyonları ile burun kemeri, burun eğriliği, burun ucu düşüklüğü, burun büyüklüğü, burun uzunluğu, burun küçüklüğü, burun deliği eğriliği ya da aşırı burun ucu kalkıklığı gibi normal görünümü bozan her türlü şekil bozukluğu giderilebilir. Şekil bozukluğunun yanı sıra deviasyon yani eğrilik problemleri, yan duvarların içe çökük olması gibi sorunlar kişinin burnundan sağlıklı bir şekilde nefes alamamasına neden olur. Burun estetiğiyle hem fiziksel hem de işlevsel düzelme sağlanır.

AMELİYATLI VE AMELİYATSIZ TEKNİKLER

Burun estetiği ile güzelleşin

Tıptaki teknolojik gelişmeler hem cerrah hem de hasta için rinoplasti sürecini kolaylaştırmıştır. Kapalı teknik, kırmadan burun estetiği, törpüleme tekniği, burun ucunun hareket kabiliyetini koruyan dinamik rinoplasti ve ameliyatsız dolgu enjeksiyonu teknikleri günümüzde kullanılan modern teknikler arasındadır.

Haberin Devamı

3D TASARIM DÖNEMİ

Burun estetiği ile güzelleşin

Bütün bu tekniklerin yanı sıra yeni burun şeklini tasarlamakta kullanılan 3D simülasyon cihazları ve 3D Mask teknikleri ile ameliyattan önce burnun nasıl bir şekil alacağı üç boyutlu olarak görülebiliyor. Bu sayede hasta ameliyattan sonra sahip olacağı burnu kendi görünümü üzerinden her açıdan görebiliyor ve tasarımı sürecine dahil olabiliyor. Bu sayede ameliyattan sonra hayal kırıklığı yaşama ihtimali düşüyor.

Burun estetiğindeki tüm bu gelişmeler sayesinde kişinin yüzünün geneli ile uyumlu, doğal ve estetik bir görünüme sahip aynı zamanda sağlıklı nefes almasını sağlayan bir buruna sahip olabiliyor. Dikiş izi olmayan, burun ucunun mimikler ile birlikte doğal bir şekilde hareket ettiği, iyileşme süreci kısa olan operasyonlar gerçekleştirilebiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları