Burun estetiği için en iyi dönem ne zaman?

Yoğun iş ve yaşam programınızdan çok kısa bir süreliğine uzaklaşmanız gerekebilir

Haberin Devamı

Burun estetiği operasyonu geçirmeyi düşünenlerin en önemli endişeleri iyi bir cerrah seçimi ile en uygun zamanlamaya karar vermektir.
Burun estetiği için en uygun zamanlama kişinin kendisini en hazır hissettiği, yakın zamanda çok önemli bir organizasyonun olmadığı, iyileşme süreci için kendisine yeterli vakit ayırabileceği zamandır.

SAKIN VE DENGELİ BİR ZİHİN HALİNDEYKEN AMELİYAT OLUN

Burun estetiği, büyük ve dönüştürücü bir estetik ameliyattır. Bu nedenle, genellikle duygusal stres ya da diğer büyük yaşam değişiklikleri döneminde burun estetiği olma kararı almak pek uygun bir fikir değildir. Sakin ve dengeli bir zihin halindeyken ameliyat olmak, sorunsuz bir iyileşme ve en iyi sonuçlara sahip olmanızı sağlamak için iyi yoldur.

Hastalar genellikle burun estetiği sonrası iyileşmenin ağrılı olmadığını bilseler de, günlük rutin içinde geçirilen en ufak bir rahatsızlık, ilaç kullanımı ya da iltihaplanma gibi bir takım değişiklikler bile geçici fiziksel ve zihinsel strese neden olabilir.

Haberin Devamı

O yüzden burun estetiğine karar verirken çok iyi düşünülmelidir. Bu prosedürü, herhangi bir dış etki olmaksızın kendiniz için seçmeniz çok önemlidir; böylece pişmanlık ya da hayal kırıklığından kaçınmanız gerekir.

Burun estetiğine karar verildiği anda, iyi bir rinoplasti konsültasyonu planlayabilmek için iyi bir cerrahla görüşmek gerekir. Cerrahınız size en uygun operasyonu, burun tasarımını, ameliyat tekniğini, anestezi çeşidini ve zamanı seçmenize yardımcı olabilir.

HER MEVSİMDE YAPILABİLİR AMA...

Aslında her mevsimde tüm yıl boyunca burun estetiği ameliyatı yapılabilir. Göz önünde bulundurulması gereken daha önemli olan şey, yoğun iş ve yaşam programınızdan çok kısa bir süreliğine uzaklaşmanız gerekebilir.

Alanında uzman burun estetiği cerrahı seçeneklerini araştırmak, tamamen bilgilendirilmek ve en önemlisi, seçmiş olduğunuz uzmanla kendinizi rahat hissetmek, iyi planlanmış bir burun estetiğinin temel öğeleridir.

Eğer belirli bir zamanda gerçekleşecek sizin için önemli bir organizasyon ya da etkinliğe katılacaksanız, kendinize iyileşmek için yeterli süreyi tanımanız gerekir. Unutmayın ki burnunuzun şekli hemen ortaya çıksa da tam olarak şeklinin oturması için ortalama 1 ile 2 aylık bir zamana ihtiyacınız. Aynı zamanda yeni burun şeklinize alışmak için de bu zamanı geçirmeniz gerekebilir.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları