Botoks ve dolgu estetikleri

Mimikler ve yer çekimi zamanla yüzümüzde izler bırakır

Haberin Devamı

BOTOKS BİRÇOK ALANDA KULLANILIYOR

Botoks ve dolgu prosedürlerinin uygulanışı aynı olsa da, yapısal olarak birbirinden apayrı özelliklere sahiptir. Örneğin botoks, kas dokusu üzerinde gevşetici etkide bulunarak kırışıkların giderilmesini sağlayan bir işlemdir. Günümüzde migrenden aşırı terlemeye kadar tıbbın birçok alanında kullanılan, proteinin arıtılmasından doğal ve güvenilir bir üründür. Ameliyatsız yüz gençleştirme, kaş arası, göz kenarı gibi kısımlardaki kırışıklıkların tedavisinde kullanılıyor.

Botoks ve dolgu estetikleri

MİMİKLER VE YER ÇEKİMİ ZAMANLA YÜZÜMÜZDE İZLER BIRAKIR

Yüzde oluşan bu kırışıklıklar kişinin olduğundan daha yaşlı, sinirli ya da hasta görünmesine neden olabilir. Botoks ile bu izler doğal görünüm bozulmadan azaltılabilir. Veya henüz oluşmaya başlamadan önlenebilir. Etkisini 3 ile 6 ay süresince devam ettiren botoksun, bu sürenin sonundan tekrarlanması gerekir. Botoksun doğal görünmesi için yüzdeki doğru noktalara, doğru miktarlarda uygulanması gerekir. Yüz kaslarının çok iyi bilinmesi, kişinin yüz yapısı ve mimiklerinin de doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerekir.

Botoks ve dolgu estetikleri

DERMAL DOLGU TEKNİĞİNİN İŞLEVİ BOTOKSTAN FARKLI

Yaş aldıkça cildin genç görünmesini sağlayan hyalüronik asit, elastin ve kolajen maddelerinin üretimi azalmaya başlar. Bu maddelerin azalması ile cilt kurur, incelir ve kendisini onaramaz hale gelir. Ciltte derin kırışıklıklar ve oluklar oluşmaya başlar. Bu aşamadaki bir cilt için ameliyatsız dermal dolgu tedavisi uygulanabilir. Dermal dolgular cildin bu kısımlarındaki hyalüronik asit ihtiyacını karşılar.

DİKİŞ VE YARA İZİ YOK

Dolgu enjeksiyonu ve botoks enjeksiyonu ortalama 30 dakika süren, ameliyatsız işlemler olduğu için dikiş ve yara izi olmayan, ağrı ya da sızı hissedilmeyen ve iyileşme süreci oldukça kısa olan işlemlerdir. Geçici dolguların etkisi ortalama 18 ay kadar sürebilmektedir. Ayrıca dermal dolgu enjeksiyonları da günümüzde farklı estetik operasyonlarda da başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Dolgu yöntemi ile burun estetiğinden göğüs büyütmeye kadar birçok estetik prosedürde ameliyatsız yöntem olarak kullanılmaktadır.”

Botoks ve dolgu enjeksiyonları, alanında uzman cerrahlar tarafından sağlık kuruluşları bünyesinde uygulandığında son derecede doğal görünümlü sonuçlar elde edilir. İkisi de tüm dünyada en çok talep edilen ve en çok uygulanan prosedürler arasındadır.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları