Botoks ile ameliyatsız kaş kaldırma estetiği

Daha genç, daha enerjik ve daha mutlu bir ifadeye sahip olmak ister misiniz?

Haberin Devamı

Kaş düşüklüğü yüzün olduğundan daha çökük ve yorgun görünmesine neden olduğu için kişilerin mutsuz ve daha yaşlı görünmesine sebep olabiliyor. Orta yaş grubundan itibaren birçok kişinin şikayetçi olduğu bu estetik sorun botoks enjeksiyonu ile ameliyata gerek kalmaksızın tedavi edilebiliyor.

[fotogaleri=3582]

Botoks enjeksiyonu ile kaşlar; gözlerle ve yüzün diğer özellikleriyle daha uyumlu olacak şekilde yeniden şekillendirilebiliyor. Botoks ile kaş kaldırma estetiğinde gözlerin ve yüzün genel yapısı ayrıntılı olarak değerlendirilerek kalşarın uç ve orta kısımları yeniden konumlandırılabiliyor. Bu sayede gözün şekli daha net ortaya çıkarılabiliyor ve ideal büyüklükte görünmesi sağlanabiliyor.

Botoks ile ameliyatsız kaş kaldırma estetiği

KAŞIN KALDIRILMA AÇISI DOĞAL GÖRÜNÜM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Belirli miktarlarda botoks toksini enjekte edilerek kaşın düşen kısımları ameliyata gerek olmaksızın belirli açılarla yukarı kaldırılabiliyor. Kaş tasarımında en önemli nokta kaşın doğallığı bozmayacak oranlarda yukarı kaldırılmasıdır. Uç kısmının ya da kaşın orta kısmının aşırı bir şekilde yukarıya doğru kaldırılması yüzün şaşkın ve doğal olmayan bir ifadeye bürünmesine yol açabilir. Kaldırma işlemin doğru açılarla yapılabilmesi için cerrahın anatomi bilgisine, tecrübeye ve sanatsal bakış açısına sahip olmak gerekir.

Haberin Devamı

Kaş kaldırma estetiği yaptırmak isteyenlere; yaş, cilt, göz ve kaş yapılarına göre hatta eğer kırışıklık varsa konum ve derinliğine göre farklı teknikler uygulanabilir. Eğer kaş ya da göz kapağı düşüklüğü ileri seviyede ise ameliyatsız tekniklerin dışında cerrahi tekniklerin uygulanması tercih edilebilir. Bu kişinin ve cerrahın tercihine göre değişiklik gösterebilir.

OPERASYON ORTALAMA 15 – 20 DAKİKADA TAMAMLANIR

Ameliyatsız kaş kaldırma estetiği ortalama 15 dakika içinde uygulanan botoks enjeksiyonu ile kolayca tedavi edilebiliyor. Enjeksiyon uygulamasının sonuçlarının görünür hale gelmesi için birkaç gün beklenmesi gerekir. Ayrıca botoks ile kaş kaldırma estetiği, kişiden kişiye farklılık gösterse de ortalama 4 ile 6 ay içinde yani yılda 2 kez tekrarlanması gerekir.

Kaş kaldırma estetiği ile kişiler çok daha genç, daha enerjik ve daha mutlu bir ifadeye sahip olabiliyorlar. Siz de kaş düşüklüğünden şikayet ediyorsanız ve cerrahi teknikleri tercih etmiyorsanız, botoks uygulaması ile bu şikayetinizden kurtulabilirsiniz. Bunun için alanında uzman bir estetik cerrahtan kendinize özel ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Sevgilerle…

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları