Bölgesel incelme için liposuction!

Diyet ya da egzersizle eritemediğiniz kalıcı yağlardan bu yöntemle kurtulun!

Haberin Devamı

Liposuction; diyet ya da egzersizle eritemediğiniz kalıcı yağlardan kurtulmanızı sağlayan bir tekniktir. Estetik cerrahlar tarafından bölgesel incelme sağlamak için göbek, uyluk, kalça veya yüze uygulanır. İlk olarak bilinmesi gereken şey liposuction’ın bir zayıflatma tekniği olmadığıdır. Sadece minimal invaziv teknikler kullanılarak vücudun inceltilmesini sağlayan bir prosedürüdür. İşlem için vücut kitle indeksinin %30’luk diliminde olmanız yani ideal kilonuza yakın olmanız tavsiye edilir. Sağlam ve esnek bir cilde sahip olmak da operasyondan daha iyi sonuçlar elde edilmesine yardımcı olur.

Kan dolaşımı bozukluğu, kalp rahatsızlığı, şeker hastalığı ya da bağışıklık sistemi zayıflığı varsa prosedürden önce alanında uzman doktorlardan onay alınması gerekir. Ayrıca cerrahınızı sahip olduğunuz alerjileriniz ve kullandığınız ilaçlar hakkında bilgi vermelisiniz. Bunun dışında ameliyattan birkaç hafta önce kan inceltici ve ağrı kesici ilaç kullanmamalısınız.

Haberin Devamı

Liposuction’a başlamadan önce, doktorunuz vücudunuzun tedavi edilecek alanlarını işaretler. Öncesi ve sonrası karşılaştırmalarını yapmak için daha sonra kullanmak üzere fotoğraflarınızı çekebilir. Sonra, genel anestezi alırsınız ya da lokal anestezi de uygulanabilir. Lokal anestezi uygulanırsa işlem sırasında hiçbir şey hissetmez ama uyanık kalırsınız. Operasyonun ardından siz eve götürmesi için bir yakınınızdan destek olabilirsiniz.

LİPOSUCTİON TÜRLERİ NELERDİR?

Teknik açıdan birbirinden farklı birçok liposuction türü bulunur. Fakat hepsinin ortak noktası, vücudunuzdan yağ emmek için vakumla bağlantılı, kanül olarak adlandırılan ince bir tüpün kullanılmasıdır. Lazer destekli liposuction olan LazerLipo ya da SmartLipo, en yaygın olarak tercih edilen teknikler arasındadır.

Genellikle hastanede kalınması gerekmez, hasta aynı gün evine gidebilir. Kullanılan tekniğin türüne ve cilt yapınızın özelliğine göre morluk, şişlik ve ağrı oluşabilir. Cerrahınız, ödemi ve yeni vücut şeklini kontrol etmek için ameliyattan sonra bir süreliğine boyunca bir korse giymenizi isteyebilir. Çoğunluklar birkaç gün içinde işinize ve 2 hafta içinde de normal faaliyetlerine dönebilirsiniz.

Haberin Devamı

Liposuction uygulamasının sonuçları kalıcıdır. Ancak vücudunuzun farklı bölgelerinde oluşan yeni yağ hücreleriyle kilo alabilirsiniz. Ameliyattan sonra yeni şekli korumak için çok yağsız protein, meyve ve sebze, tahıl ve az yağ içeren bir diyet uygulamalısınız. Ve düzenli olarak egzersiz yapmalısınız.

Yazarın Tüm Yazıları