Basenleriniz ya da kalçalarınız incelmiyor mu?

Vücudunuzu şekillendirmek istiyorsanız şimdi en uygun zamanı.

Haberin Devamı

Her kadın ve ince ve şekilli bir vücuda sahip olmak ister. Diyet ve egzersizle hayal edilen biçimli vücuda sahip olmak artık hayal değil.

Liposuction, çok uzun yıllardır estetik cerrahide uygulanan bir yöntemdir. Ve son yıllarda en çok tercih edilen estetik cerrahi operasyonları arasında yer alıyor. Gelişen teknoloji sayesinde de hızla kolaylaşıyor ve daha etkili sonuçlar sunmaya devam ediyor.

Lazerlipo da lazerli liposuction tekniklerinden birisidir. Eski liposuction tekniklerinden farkı günlerce dinlenmek gerekmiyor, operasyon daha ağrısız ve acısız bir şekilde kolayca gerçekleştirilebiliyor olmasıdır. Gelişen liposuction teknikleri sayesinde ameliyatsız vücut şekillendirme estetiğinde çok daha başarılı sonuçlar alınıyor.

Lazerle liposuction tekniği, plastik cerrahlara küçük fiber optik kanüller ve bilgisayarlı lazer cihazları gibi ileri teknolojili imkanlar sunuyor. Böylece hem vücuttaki bölgesel yağlar eritilebilirken hem de o bölgedeki cilt gevşeklikleri ve sarkmalar giderilebiliyor.

Haberin Devamı

 Basenleriniz ya da kalçalarınız incelmiyor mu 

HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR?

Sadece vücuttaki göbek, basen, kol ve bacak bölgesinde değil yüz ve gıdı bölgesindeki fazla yağlar da büyük bir başarıyla yok edilebiliyor. Bu sayede lazerlipo teknikleri yüz germe ile yüz gençleştirme operasyonlarında da aynı şekilde kullanılabiliyor. Ortalama bir saat süren bu işlemden sonra vücuttaki şekillenmeler üç gün içinde görünür hale gelebiliyor.

Lazerlipo uygulamasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta alınacak olan yağın miktarıdır. Bir defada alınabilecek yağ miktarı kişinin sağlığını korumak amacıyla Amerikan İlaç ve Sağlık Örgütü tarafından belirlenmiştir. Belirlenen bu miktarın üstünde yağ alımı kişinin genel sağlığını riske sokacağı için birden fazla seansta kişinin vücudu istenilen şekle sokulabilir. Liposuction işleminden sonra o bölgede tekrar kilolanma olma ihtimali çok düşüktür. Çünkü bu işlemle vücuttaki yağ hücrelerinin miktarı sabitlenir.

Haberin Devamı

Lazerlipo tekniğinde vücuttaki kas, damar ve sinir yapılarına herhangi bir zarar verilmediği için en güvenilir liposuction tekniklerindendir. Hassas çalışma imkanı tanıması sayesinde ayak bileği inceltme operasyonlarında da uygulanabiliyor. Ayrıca lazerlipo ciltteki elastik dokuları da harekete geçirdiği için ciltteki sarkmaları engelleyerek sıkılaşma sağlıyor.

Ne zaman yapılmalıdır? 

 Liposuction yöntemi genelde yaza aylarına doğru daha çok talep edilse de aslında en uygun zaman kış aylarıdır. Çünkü vücudun liposuction işleminden sonra kendisini toparlayıp şekle girmesi için yaklaşık 10-15 gün dinlenme süresi gereklidir. 1-2 cm’lik de olsa açılan kanül kesilerinin iyileşmesi süresi ve yüz ve boyun bölgesindeki uygulamalardan sonra güneşe maruz kalınmaması gereklidir. Çünkü bu bölgelerdeki doku ve cilt tabakası hassaslaşacağı için ciltte renk değişimlerine yol açabilir. Bu yüzden kış aylarında da yapılsa dışarı çıkarken yine de güneşten koruyucu krem kullanılmalıdır.

Haberin Devamı

Her defasında hatırlattığımız gibi liposuction bir zayıflama tekniği değil, vücudu sıkılaştırma ve şekillendirme tekniğidir. Vücudunuzu şekillendirmek istiyorsanız şimdi en uygun zamanı. Siz de bir plastik cerrahi uzmanına giderek hayal ettiğiniz vücuda sahip olabilirsiniz.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları