Ameliyatsız yüz şekillendirme estetikleri

Enjeksiyon teknikleri ilk olarak sadece yüz germe işlemi olarak uygulanıyordu. Bugün, yüzde ışığı ve gölgeleri kontrol etmenin, açıları değiştirmelerin ve yuvarlak eğrilere gitmenin yöntemi olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

Enjeksiyon teknikleri ilk olarak sadece yüz germe işlemi olarak uygulanıyordu. Bugün, yüzde ışığı ve gölgeleri kontrol etmenin, açıları değiştirmelerin ve yuvarlak eğrilere gitmenin yöntemi olarak kullanılıyor.

Enjeksiyon tekniklerinde kullanılan cilt şekillendirici malzemeler arasında dolgu maddeleri (hyaluronik asit ve diğerleri), kasları gevşeten nörotoksinler (botoks vs gibi), yağ yakıcı deoksikolik asit malzemeler kullanılır. Enjeksiyon teknikleri ile enjekte edilen hyalüronik asit dolgusu ile çene çizgisi oluşturulabilir, burun şekli değiştirilebilir, dudaklar daha hacimli hale getirilebilir.

Nörotoksinlerin ve deoksikolik asit kullanımı ile yüzün alt kısmı inceltilebilir, siluet düzene sokulabilir. Tasarım tıp ile birleştirilerek var olan sorunlar giderilerek yüz ideal şekline kavuşturulabilir.

Haberin Devamı

ENJEKSİYON TEKNİKLERİYLE ŞEKİL DEĞİŞTİRME

Sıvı rinoplasti, hyaluronik asit dolgu maddeleri ile şekil değiştirmenin en etkileyici örneğidir. Ameliyatsız burun estetiği, burunda vurgu ve ışık noktaları oluşturarak burnun daha küçük ve orantılı görünmesi sağlanabilir.
Dudak dolgusu da sadece hacim kazandırma işlemi değildir. Aynı zamanda şekil değişikliği işlemidir. Dudak şeklinin yüze, buruna, çeneye, yanaklara ve gülümseye uygun olarak kişiye özel tasarlanmalıdır. Nörotoksinler de şekil değiştirmeye yardımcı olacak şekilde kullanılabilir.

Burun ucu ya da kaşlar kaldırılabilir, cupid yayı belirginleştirilebilir, her biri sadece milimetre cinsinden ölçülebilir değişiklikler olsa da yüzün genelinde oldukça estetik sonuçlar sağlayabilir.

ŞEKİLLENDİRME VE GERİ KAZANDIRMA

Yaşlandıkça yüzde yağ azalmaya başlar ve kemikler bile küçülür. Kaybolan konturlar, cildin altına yerleştirilen dolgu maddesi ile geri kazandırılabilir. Cildin daha gergin ve hacimli durması sağlanabilir. Özellikle elmacık kemiklerinde görülen hacim kaybı için enjeksiyon ile dolgu tekniklerinden faydalanılabilir. Dolgu enjeksiyonu ile elmacık kemiklerine ışık ve gölge kontrastları da oluşturularak doğal bir görünüm sağlanabilir.

Kare çeneleri daha ince hale getirmek için, nörotoksini kateter (veya çiğneme) kaslarına vururlar, bu da kasların incelmesine yardımcı olur. Masseter kasına yeterli miktarda nörotoksin uygulanırsa, kasın küçülmesi sağlanabilir, böylece yüzün alt üçte birlik kısmı kalp şeklinde daha yumuşak bir görünüme kavuşturulabilir.

Haberin Devamı

Çene çizgisi altında, boyunda yukarı ve aşağı uzanan platysma kası boyunca küçük dozlarda uygulanan nörotoksin, boynun daha genç görünmesine yardımcı olabilir. Cilt elastikiyeti yüksek olan kişilerde bu çok daha iyi sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Hacim eksikliklerini doldurmak için hyaluronik asit kullanılır. Özellikle göz altındaki cilt son derece hassastır ve ışık dolgusu uygulaması esnasında doğal sonuçlar elde edilebilmesi için çok dikkatli bir şekilde uygulanmalıdır. 

Enjeksiyon işlemlerinin sonuçları kalıcı değildir. Kullanılan malzemenin özelliğine göre ömrü vardır. Bu sürenin sonunda tekrarlanması gerekir. Bunun yanı sıra eğer uygulanan enjeksiyonun sonuçlarından memnun kalınmazsa yapılan her uygulama yine enjeksiyon tekniği ile tersine çevrilebilir ya da geri alınabilir.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları