Adım adım meme estetiği

Doğal meme dokunuz çok az, göğüsleriniz sizi rahatsız edecek kadar küçük ise meme büyütme estetiği için uygun bir aday olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğal meme dokunuz çok az, göğüsleriniz sizi rahatsız edecek kadar küçük ise meme büyütme estetiği için uygun bir aday olabilirsiniz. Bunun için genel sağlık durumunuzun yerinde olması ve yaşınızın da en 17 yaşın üzerinde olması gerekir. Göğüslerdeki simetri bozukluğunda da meme büyütme estetiğinden faydalanılabilir. Eğer göğüslerin şeklinde deformasyon varsa, bu durumda meme büyütme estetiği ile birlikte meme dikleştirme ameliyatı da yapılması gerekir. Bu durumda tek başına meme büyütme estetiği yeterli olmaz.

Meme büyütme estetiğinde öncellikle öncelikle var olan meme dokunuz ölçülür, ideal meme boyutunuz belirlenir, kişinin tercihine göre yuvarlak ya da damla tipi implantlardan birisine karar verilir ve ideal implant boyutu belirlenir. Meme implantının şekli ve boyutu belirlenirken kişinin genel vücut yapısı, göğüs kafesi ve kalça genişliği gibi altın oran hesaplamaları yapılır.

Haberin Devamı

MEME BÜYÜTME ESTETİĞİNDE 3D TASARIM

Günümüzde 3D tasarım ve 3D görüntüleme teknikleri ile göğüslerin yeni şekli estetik operasyondan önce tasarlanarak kişiye gösterilebilir. Bunun için hologram görüntüleme teknikleri ya da 3D mask tekniğinden faydalanılır. Hasta bu sayede vücuduyla en uyumlu meme tipi ve boyutu belirleyebilir, hayal ettiği gibi göğüslere sahip olma imkanını yakalayabilir.

AMELİYAT SÜRECİ

Adım adım meme estetiği

Meme büyütme estetiği çoğunlukla genel anestezi altında yapılır. Hasta operasyon sürecini uyuyarak geçirir. Operasyondan önce belirlenen meme implantları tercihe göre kas altına ya da meme dokusunun içerisine yerleştirilebilir. Bu tercih kişinin var olan meme dokusuna göre değişiklik gösterir. Çok az meme dokusu olan kişilerde implantın hatlarının belli olmaması için genellikle kas altı yerleştirme tercih edilebilir.

Yaklaşık 1 – 1,5 saat içinde operasyon tamamlanır, dikiş izleri doğal meme dokusunun kıvrımlarına gizlenecek bir şekilde yapılır. Bu sayede kesi izlerinin belirsiz olması sağlanır. Hasta aynı gün ya da en fazla bir gece hastanede kaldıktan sonra evine gidebilir. Bir iki hafta içinde iyileşme süreci büyük oranda tamamlanmış olur.

Haberin Devamı

Meme büyütme estetiği operasyonları süt kanallarına zarar vermeyecek şekilde yapıldığı için ileriki dönemde bebek sahibi olma ve emzirme sürecinde genellikle bir sorunla karşılaşılmaz. Göğüslerinin küçüklüğünden dolayı kendisini rahatsız hisseden ve meme büyütme estetiği yaptırmak isteyen kadınların alanında uzman bir estetik cerraha muayene olarak kendilerine özel bilgi almaları tavsiye edilir.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları