Adım adım burun estetiği

Kusursuz bir burun diye bir şey olmadığını unutmamalısınız.

Haberin Devamı

Burun estetiği hem tıbbi hem de estetik sebepler ile yapılabilmektedir. Burun estetiği hem şekil hem de işlevsel sorunların iyileşmesine yardımcı olabilir.

Tıbbi nedenlerle yapılabilir, örneğin burun ile ilgili solunum problemlerini düzeltmek veya travma ya da doğum kusurlarından kaynaklanan şekil bozukluğu gidermek için yapılabilir.

Burun şeklini ve görünümünü değiştirecek estetik nedenler için de yapılabilir.

Adım adım burun estetiği

BURUN ESTETİĞİNE NASIL KARAR VERİLMELİ?

Burun estetiği olmayı düşünüyorsanız, prosedür hakkında bilgi almak için bir cerrahtan randevu almalısınız. Bu muayene sırasında, beklentileriniz hakkında konuşmalı ve doktorunuza burnunuz hakkında sizi neyin rahatsız ettiğini ve nasıl bir değişiklik istediğinizi söylemelisiniz.

Kusursuz bir burun diye bir şey olmadığını unutmamalısınız. Estetik cerrahi ile yüz özellikleriniz geliştirilebilir ve doğal güzelliğinizi ön plana çıkarabilir. Estetik cerrahınız burnunuzdaki şekil bozukluklarını gidermek ve burnunuzu yüzünüz ile en uyumlu şekle sokabilmek için size özel önerilerde bulunacaktır.

Haberin Devamı

Cerrahınız burnunuzu ve yüzünüzün genel özelliklerini değerlendirir. Bu değerlendirmeden sonra, yeni burun şekli beklentilerinizin gerçekçi olup olmadığını size söyleyebilir. Cerrahınız ayrıca genel sağlığınızı da düşünecek ve size riskler, iyileşme süresi ve maliyet hakkında bilgi verecektir.

Burun ameliyatınızla ilgili kullanılacak teknik, ameliyat öncesi ve sonrası yapmanız gerekenler ile ilgili önerilerde bulunur.

BURUN ESTETİĞİ AMELİYATI SÜRECİ HAKKINDA

Bir burun işi genellikle bir ayakta tedavi prosedürü olarak yapılır, yani gecelemeye gerek olmaz. Genel veya lokal anestezi yapılır. Genel anestezi ile operasyonda uyursunuz. Lokal anestezi ile sakinleşirsiniz ve burnunuz uyuşur, böylece rahatlar ve acıyı hissetmezsiniz.
Kapalı teknik ile cerrahınız burun deliklerinin içine kesikler yapar. Bazı durumlarda, cerrahın tercihine göre, burun tabanından da kesi yapılabilir. Cerrah daha sonra, daha estetik bir görünüm elde etmek için iç kemiği ve kıkırdağı yeniden şekillendirir.

Adım adım burun estetiği

BURUN ESTETİĞİNDE İYİLEŞME SÜRECİ

Burun estetiğinden sonra, insanlar genellikle ilk hafta boyunca burun splint takarlar. Üçüncü günden sonra iyileşmeye başlayacak olan ameliyattan sonra gözlerde şişlik ve biraz morarma oluşabilir. İyileşme birkaç gün içinde başlar duruma göre iki hafta kadar sürebilir. Altı ay içinde iyileşme büyük oranda tamamlanır. Bir yıl boyunca burnun şekli oturmaya ve iyileşmeye devam eder.

Haberin Devamı

Ameliyattan sonra üç ile altı hafta boyunca yorucu aktivitelerden kaçınmalısınız. Sosyal aktivitelerinize, iki ya da üç hafta içerisinde, burun estetiği ameliyatı olduğunuza dair herhangi bir belirti olmadan geri dönebilirsiniz.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları