Sanal alemde aldatma ve aldatılmalar üzerine…

Tarih kadar eski bir konu gibi görünebilir aldatma kavramı. Sevginin aşkın olduğu yerde de söndüğü ve bittiği yerde de başka duygulara yer verildiğini sadece son yıllarda mı görüyoruz dersiniz? Tabii ki hayır.

Haberin Devamı

Tarih kadar eski bir konu gibi görünebilir aldatma kavramı. Sevginin aşkın olduğu yerde de söndüğü ve bittiği yerde de başka duygulara yer verildiğini sadece son yıllarda mı görüyoruz dersiniz? Tabii ki hayır.

Ancak son yıllarda çift terapilerinde ya da boşanma sonrası terapilerde çok sık karşılaştığımız bir durum var. İnternet aldatmaları!

Artık çocukların bile internetten oyun oynadıkları günümüzde bilgisayarlar yetişkin hayatında da büyük bir yere sahip.

İnternet kullanımı hemen her evde, bütün iş yerlerinde mevcut.

Bir de evliliklerdeki duruma göz atalım isterseniz:

Boşanmaların oranı arttı, özellikle de evliliğin ilk iki yılında boşananların oranı çok yüksek. Yani pek çok çift, evliliğe adaptasyon sürecindeki sorunları sevgi, saygı, anlayış ve sabırla çözemiyor. Yine “ben” kavramının güçlü bir biçimde “biz” kavramının önüne geçtiğini görebiliyoruz.

Haberin Devamı

Çiftler sorunlar arttığında sakinliklerini koruyup, evliliğin yaralanan taraflarını korumaya almaktansa uzaklaşmayı, öfkeyle hareket etmeyi ve sevgiyi, aşkı sönmeye bırakmayı tercih edebiliyorlar. En azından tercihlerinin bu yöne gittiklerini fark edemiyorlar.

Sıcak ve canlı olan her şey ilgilenilmediğinde soğur. Duygular ve aşk da. Bu nedenle aşkı öldüren evlilik değil, uzaklık ve iletişimsizliktir.

Uzaklaşan çiftler konuşmuyorlar, ilgi ve değerli hissetme ihtiyaçları karşılanmıyor. Aşklarını ve aşık olmayı özlüyorlar ama yüzlerini yeniden eşlerine dönmenin imkansız olduğuna inanıyorlar. Eşleriyle oturup “Bize ne oluyor” diye sormak, anlayarak konuşmak bile o kadar işe yarayacakken vazgeçmek ve uzaklaşmak daha sık yaşanıyor.

Eve geldiklerinde bilgisayarlarını açtıklarında da ilginç bir durum söz konusu. Posta kutunuza bakmak için girdiğiniz internet sitenizde bile sağ ya da sol köşede “Aşk seni burada bekliyor, kendini yalnız hissetmeye son” benzeri sloganlarla web siteleri tanıtım yapıyorlar.

Bizler sokakta yürürken boynunda “Mutsuz bir ilişkim var, yeni bir ilişki arıyorum.” “Yeniden aşık olmak istiyorum” yazan insanlar görmüyoruz. Ama sanal alemde kendilerini tanıtırken bunları söyleyen yüz binlerce insan mevcut. Bu arz, üzerinde çok düşünülmemiş talepleri çekebiliyor.

Haberin Devamı

Pek çok evlilik internette tanışılan ilişkiler nedeniyle bitiyor.

Yeni aşk eskisini, neden bittiğini, bitmeyebileceği ihtimalini o kadar hızlı unutturuyor ki…

Çift terapilerinin pek çok evliliği kurtardığını, duyguları tazelemeyi sağladığını bilen bir uzman olarak bu hızlı süreç hem şaşırtıcı ve üzücü geliyor.

Duygularımız, emeğimiz ve yapabileceklerimiz üzerine düşünmekten vazgeçmemek dileğiyle…

Yazarın Tüm Yazıları