Sekste doğru bilinen yanlışları unutun!

Ön sevişmeyi çok uzun tutmak şart mı?

Haberin Devamı


Sekste doğru bilinen yanlışları unutun

Kulaktan dolma bilgilerle, komşu tavsiyeleriyle, eş dost uzmanlığıyla, hurafelerle donatmayın beyninizi. Çünkü o, işinizde olduğu kadar gerekiyor yatak odanızda. Unutmayın ki tüm sinyaller beyin üzerinden gidiyor cinsel organınıza da. Onu ne kadar açık tutarsanız o kadar net bir sevişme yakalarsınız. Doğru bildiğiniz yanlışları silmek işte bu yüzden önemli.


1. Ön sevişmeyi çok uzun tutmak şarttır

Sekste doğru bilinen yanlışları unutun

Yanlış! Ön sevişme, sizi birleşmeye hazırlar ve onu asla kısa tutmayın deriz ama birleşmenin tüm dinamiğini bozacak kadar uzun tutmak da büyük hata. Yani temel aktiviteye zaman, istek ve enerji kalmayacak kadar uzun süre bir ön sevişme hiç de tercih ettiğimiz bir şey değil. Öğrenilmiş ön sevişmenin öğrenildiği kabak gibi ortadaysa maalesef ön sevişme ikinci safhaya varamayacak kadar ruhsuzlaşır, bu da ayrı bir gerçek. Her şey kararında güzel!


2. Menopozda cinsel istek azalır

 Sekste doğru bilinen yanlışları unutun

Yanlış! Menopoz kadınların cinsellikleriyle değil üremeleriyle ilgili bir sonlanma biçimidir. Cinsel yaşamın tüm amacı üremek olmadığına göre üreme sona erince arzu duymamak gibi bir şey söz konusu olamaz. Kadının kendini böyle kodlamaması yeterli. Sevişmeler, menopozdan sonra tedbir kaygısı da ortadan kalkınca iyice ateşlenebilir bile. Ateşleyin!


3. Sevişmede tek hedef üremedir

Sekste doğru bilinen yanlışları unutun

Yanlış! Cinsel birleşme olmasa dahi sevişmeler son derece tatmin edici olabilir. Yalnızca gülüp eğlenmek ya da yeni şeyler denemek için de sevişebilirsiniz. Üremeyi bırakın, birleşmek bile şart değil. Yatak odanız sizin en saklı köşeniz, canınız ne isterse onu yaparsınız. Tek derdiniz neslinizi türetmek değil!


4. Yabancı biriyle sevişmek, düzenli bir cinsel yaşamdan ve partnerinizle sevişmekten daha heyecanlıdır.

Sekste doğru bilinen yanlışları unutun

Yanlış! Bu mutlaka bir kez denemek isteyeceğiniz bir şey olabilir ancak sürekli denerseniz bu da sıradanlaşır. Heyecan ve renk, sizin ne yaptığınızda değil, nasıl yaptığınızdadır aslında. Basit bir akşam yemeğinde masanın altından partnerinizi tahrik etmek gibi bir klişe bile bin sevişmeden renkli gelebilir farklılıklar denerseniz. Hep yeniyi deneyin, en sevdiklerinizi bulun!


5. En iyi seks ilk sekstir. Yanlış!

 Sekste doğru bilinen yanlışları unutun 

Her şeyin ilki özeldir. Okulun, öpüşmenin, sevgilinin. Ama en iyisi değildir. En iyi denen şey, özel olmakla aynı şey değildir. Deneyim, bir şeyi ‘en iyi’leştirir. İlk seksteki heyecanı yaşatmak da sizin işiniz. İşinizi ciddiye alın!


6. Kadınlar yatakta en çok kibarlık sever.

Sekste doğru bilinen yanlışları unutun

Yanlış! Sertlik, hoyratlık da son derece ilgisini çeker kadının. Kavrayan, alan, kendine çeken, kontrolü eline alan erkek, kadının gözdelerindendir. Nezaketi elden bırakmadan, bencillik yapmadan, güç dengeleriyle oynayarak ateşli biçimde sevişmek mümkün. Kadınlar emir cümlelerinden en çok yatakta hoşlanırlar. Utanırken bir de bakarsınız coşarlar. Çekinmeyin, çıldırın!


7. Sevişmede ereksiyon kaybı, partnere ilgi duymamaktan kaynaklanır.

Sekste doğru bilinen yanlışları unutun

Yanlış! Bir anlık dikkat dağınıklığından dahi sertleşme azalıp sonlanabilir. Kafaya takılan gündelik bir sorun, ani bir sinir boşalması ve hatta nedensiz. Bunun normalliğini bilin ancak sık yaşanması halinde de anormalliğini kabul edip bir uzmana gidin. Beni arzulamıyor diye paranoyalara, sıkıntılara düşmeyin. Birbirinizin bedeninden haberdar olun!

Yazarın Tüm Yazıları