Gaye Özbal
Gaye Özbal
Gaye Özbal

Uğur böceği temalı parti

Bu soğuk kış günlerinde, sizlere yazımda içinizi ısıtacak bir temayla ilgili detaylı bilgiler vermek istiyorum. Temamız: "Uğur böceği."

Haberin Devamı

Bu soğuk kış günlerinde, sizlere yazımda içinizi ısıtacak bir temayla ilgili detaylı bilgiler vermek istiyorum. Temamız: "Uğur böceği."

Tüm çocukların hatta biz yetişkinlerin çok sevdiği, uğur getirdiğine inandığımız bu sevimli “kanatlılar” temalı partiler için pek çok seçeneği beraberinde sunan bir karakter.

Özellikle kırmızı –siyah renklerle yapılan dekor, tüm mekana bahçe partisi havası vermekte. Bu tema aslında bahar partileri için çok uygun olmakla beraber bu soğuk kış günlerinde de evinizi ısıtan bir tema olarak partinize bambaşka bir renk katabilir.

Dediğim gibi tüm çocuklar uğur böceğini çok sevimli bulurlar. İşe önce uğur böceği şeklinde davetiyeler hazırlayarak başlayabilirsiniz. Bunun için beyaz bir kartonu yuvarlak şekilde kesip, resimde görüldüğü gibi siyah kartondan kafasını yapıp kırtasiyelerden bulabileceğiniz oynar gözlerle gözlerini yapabilirsiniz. Uğur böceğinin siyah puanlarını yapmak için de kartonları yuvarlak şekilde kesip yapıştırabilirsiniz. Kanatların bu şekilde açılabiliyor olması için kırtasiyelerden benzer malzemeyi bulmanız gerekiyor. Kanatları açık bir şekilde yapıştırabilir, orta bölüme de davetiyenizin detaylarını yazabilirsiniz. Dekorasyon için yukarıda da belirttiğim gibi kırmızı – siyah renklerde her şey işinizi görecektir. Kırmızı – siyah tüller, balonlar, asma süsler, kırmızı masa örtüsü vb.

Haberin Devamı

Partiye katılan çocuklara dağıtmak üzere hediyelikler bulmanız da çok kolay. Kırtasiye ve oyuncakçılarda uğur böcekli not defterleri, kalemler, tokalar, mini cüzdanlar hatta şekerlemeler bulabilirsiniz. Tüm aldığınız hediyeleri kırmızı karton poşetlere koyup poşetleri yine resimdeki gibi süslemeniz mümkün. Hediyeleri partinin sonunda vereceğiniz için minik konuklarınız heyecan içinde bu sevimli poşetlerin içinde onları nelerin beklediğini merak edeceklerdir.

[fotogaleri=405]

Parti için eğlenceli oyunlar

Partinin en önemli kısmı ise elbette çocukları eğlendirecek parti oyunları. Uğur böceği teması ile pek çok parti oyunu alternatifi türetebilirsiniz. İşte onlardan bazıları:

Haberin Devamı

Uğur böceklerini bulma oyunu

Parti öncesinde uğur böceği şeklinde mini magnetler veya düğmeler satın alabilirsiniz. Bunları evin değişik yerlerine; yastıkların altına, perde diplerine, halıların altına yerleştirip çocukların ellerine de uğur böcekli poşetler veya mini sepetler vererek toplamalarını isteyebilirsiniz. En çok uğur böceği biriktiren oyunun galibi olur.

Uğur böceğinin puanlarını yapıştırma oyunu

Üzerinde uğur böceği olan büyük bir postere ihtiyacınız var. Bunu kendiniz de büyük bir kartona çizerek yapabilirsiniz. Uğur böceğinin puanlarının olduğu bölümlerin sadece dış çerçevesini çizerek bu bölümleri boş bırakınız. Daha sonra çocukların her birine daha önceden hazırladığınız siyah yuvarlak stickerları veya arkası bantlı kartonları vererek, gözlerini bağlayıp kendi etraflarında döndürdükten sonra duvara asılı olan uğur böceği posterine ilerleyerek ellerindeki stickerları yapıştırmalarını söylemelisiniz. Elindeki stickerı uğur böceğinin puanlarının tam üstüne yapıştıran çocuk, oyunu kazanır. Oyunu kazanan çocuğu ödüllendirmeyi unutmayın.

Haberin Devamı

Sandalye kapmaca oyununun uğur böceği versiyonu

Hepinizin bildiği sandalye kapmaca oyununu uğur böceği temalı partinizde şu şekilde oynatabilirsiniz. Yine daha önceden keserek hazırladığınız kırmızı ve siyah kartondan kesilmiş büyük boy yuvarlakları yerlere bir kırmızı bir siyah olarak daire şeklinde yerleştirebilirsiniz. Mevcut çocuk sayısından 1 adet eksik karton koymalısınız. Müzik eşliğinde çocuklar kartonların etrafında dans ederek dönmeli. Siz müziği durdurduğunuzda her çocuk bir kartonun üzerinde durmalı, açıkta kalan çocuk oyundan çıkar. Bu şekilde en son 1 kişi kalıp, oyunu kazanana kadar kartonları azaltarak oyuna devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Uğur böceği puanlarında “kazanan” yazısı

Yukarıda da bahsettiğim gibi parti öncesi evinizin duvarlarına, camlarına kırmızı ve siyah puanlar yapıştırabilirsiniz. Duvarlara zarar vermeyecek yapışkanlardan almayı unutmayın. Bu puanlardan birin arkasına “kazanan” yazın ve çocuklara partinin en sonunda duvarlardaki puanları sökerek arkasında yazılı olan mesajı bulanın oyunu kazanacağını söyleyin. Partiye tam veda ederken son ödülü kazanmak oldukça keyifli olacaktır.

Daha önceki yazılarımda pek çok kez pinyata hakkında bilgiler verdiğim için bu sefer oyununu anlatmayacağım. Ama ekte gönderdiğim şekilde pinyatayı partiniz için temin etmeniz mümkün. Elbette uğur böceği temalı partinizin olmazsa olmazı uğur böceği şeklinde pasta ve cup cakeler. Resimlerini göreceğiniz cupcakeler için şeker hamurunu evde kendiniz hazırlayabilir, artık büyük marketlerde de satılan gıda boyaları ile renklendirebilirsiniz. Ben size burada kırmızı renkte çok basit bir tarifle hazırlayabileceğiniz cupcake tarifi vermek istiyorum:

Haberin Devamı

Kırmızı cupcake tarifi (12 kişilik)

Pişirme süresi:25 dk
Hazırlama süresi:40 dk

Malzemeler

Kek için

60 gr tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
150 gr toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
125 gr un
120 ml süt
2 yemek kaşığı limon suyu

Süslemek için

1 paket toz krem şanti
1 çay bardağı süt
Kırmızı gıda boyası

Hazırlanışı

Sütü ısıtın, içine limon suyu karıştırıp 20 dakika bekletin. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Muffin kalıplarının içlerine kağıt yerleştirin. Un ve karbonatı bir kaseye eleyin. Şeker, tuz, tereyağı ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kakao ve gıda boyasını hamura ekleyip renk tamamen dağılıncaya kadar karıştırın. Unun 3/4'ünü ve sütü ekleyin. Kalan unu ilave edip karıştırın. Hamuru, kaşıkla kalıplara paylaştırın ve fırında 20-25 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.

Toz krem şantiyi süt ile çırpın ve keklerin üzerlerini sıvayın. Kalan krem şantiyi bir kaseye alıp kırmızı gıda boyası ile renklendirin ve yağlı kağıttan yapılmış külahın içine doldurun. Dilerseniz bu kekin üstünü siyah renk şekerlemelerle süslemeniz mümkün.

Afiyet olsun.

Hepinize bol şanslı günler diliyorum.