Gaye Özbal
Gaye Özbal
Gaye Özbal

Şeker büfeleri...

Rengarenk ve birbirinden ilginç şeker büfeleri baby shower partilerinden, doğum günü partilerine kadar pek çok parti için hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Yepyeni bir trend, partilerde şeker büfeleri hazırlamak... Rengarenk birbirinden ilginç şeker büfeleri baby shower partilerinden, doğum günü partilerine hatta bekârlığa veda partilerine kadar pek çok parti için hazırlanıyor.

Tam bir şeker şöleni halindeki bu masaların hazırlanması ile ilgili hem birkaç bilgi paylaşmak istiyorum sizlerle hem de aynı zamanda erkek çocuklarının çok ilgisini çekebilecek olan Kamyonlar ve İnşaat temasının hazırlıklarından bahsetmek istiyorum.

Erkek çocuklarının çoğu ortalama 4-5 yaşlarında kamyonlarla ve bina inşa etme araçlarıyla oynamaya bayılırlar. Bu kadar ilgi çeken bu malzemeler yardımı ile neden küçük afacana bu tema da bir parti düzenleyemezseniz?


Şeker büfeleri...
  

Haberin Devamı

Öncelikle renklere karar vermelisiniz özellikle hazırlayacağınız şeker büfesi bu renklerden oluşmalı. Resimlerde de paylaştığım gibi partide sarı ve siyah renkler ağırlıkta olmak üzere diğer her şey rengârenk kullanılmış. Böyle bir parti için öncesinden hazırlamanız gerekenler "Dikkat Tehlikeli" gibi yazılar ve trafik işaretleri olacaktır. Bunları mekânda ve büfenizin üzerinde süslemede kullanabilirsiniz.


    Şeker büfeleri...    

Aynı zamanda parti öncesinde yine mekân süslemesinde kullanmak üzere helyum gazı ile şişirilmiş sarı, siyah ve turuncu renklerden oluşan uçan balonlar temin etmelisiniz. Bu balonları partinin girişinde yine önceden hazırlayacağınız bir “Parti Burada” yazan işaret tabelası ile birlikte yerleştirerek giriş bölümünü renklendirebilirsiniz. Bu tabelayı parti öncesinde oğlunuzla birlikte hazırlayabilir sopasından rengârenk kurdelalar sarkıtarak tabelayı ilgi çekici yapabilirsiniz.


     Şeker büfeleri...     

Haberin Devamı

Yine partinize gelen davetli küçüklere girişte partiye girerken takmaları için sarı renkte kasklar satın alabilirsiniz. Plastikten oluşan bu tür kasklar artık pek çok oyuncak mağazasından kolayca temin edilebiliyor. Hatta oğlunuzun yaşını da bir sticker yardımı ile bu kaskların üstüne yapıştırabilirsiniz. Tüm davetli çocuklar daha girişte fark yaratan bir partiye girdiklerini anlayıp heyecanlanacaklardır.


    Şeker büfeleri...    

Gelelim şeker büfenize. Üzerini siyah bir örtü ile örteceğiniz şeker büfesinde önceden temin edeceğiniz şekerleri yerleştirmek için parti mağazalarında satılan mini karton kaplar satın alabilir her birine farklı şekerler yerleştirebilirsiniz. Bunlar bonibonlar, renkli bonbonlar, marsmallowlar olabilir. Yine büfenizin etek kısmına veya duvara bir “Happy Birthday” yazısı asabilirsiniz ve daha önceden hazırlayacağınız temanın rengine uygun ponponları da tavandan sarkıtabilirsiniz. Yine yaratacağınız temaya sadık kalarak önceden oğlunuzun oyuncakları arasından beraber seçeceğiniz kamyonlara mini pop kekler, temaya uygun hazırlanmış şekerli kurabiyeler, mini sandviçler yerleştirebilirsiniz. Oğlunuzun oyuncak kutusundan bulacağınız kürekleri de bu ikramların alınmasında kullanılacak servis kaşıkları yerine kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

     Şeker büfeleri...     

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kremalı doğum günü pastanızı mini kamyonlarla, tamirci aletleri ile süsleyerek masanın ortasına yerleştirebilirsiniz. Yine masanızda çocukların çok sevecekleri çok da kolay temin edebileceğiniz tuzlu krakerler, cipsler veya patlamış mısır bulundurabilirsiniz.

Aynı zamanda şeker büfelerinde pamuk şeker, lolipoplar, cup cakeler, çeşit çeşit çikolatalar, meyve suları da ikram ediliyor. Tüm hazırlayacağınız bu ürünleri şeker büfelerinde temanıza uygun kaplara yerleştirmeniz mümkün. Nasıl mı? Mesela meyve sularına üzerinde oğlunuzun isminin yazdığı veya yaşının bulunduğu etiketler yapıştırabilirsiniz. Yine kullanacağınız tüm pipetler veya sandviç kürdanlarını da bu temaya özel hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tüm bu hazırlıklar gözünüzü korkutmuş olabilir, “nasıl yapacağım?” diye okurken sızlanıyor olabilirsiniz ama unutmayın öncelikle sevgili küçüğünüzün partisini senede sadece 1 kez kutluyorsunuz ve inanın büyüdüğünde bu tarz özenle hazırlanan partiler ilgisini çekmeyebilir. Ama küçükken partiler çocuklar için gerçekten tüm sene heyecanla beklenen bir kutlama. Artık günümüzde pek çok anne-baba adayı özenle partiler organize etmeye veya bu işi profesyonel ekiplere bırakarak hazırlanmayı tercih ediyor. Benim fikrimi sorarsanız eğer; aslında en kıymetlisi istediğiniz temanın malzemelerini satın alarak biraz da kendi emeğinizi ve yaratıcılığınızı da işin içine katarak ortaya gerçekten fark yaratacak sizi ve küçüğünüzü heyecanlandıracak bir parti hazırlamak...

Haberin Devamı

Sevgi dolu günler diliyorum...