Gaye Özbal
Gaye Özbal
Gaye Özbal

Peri Masalı Temalı Parti

Bu haftaki konum “Peri Masalı” temalı parti... Minik prensesiniz için mutlaka “Peri Masalı” temasında bir doğum günü partisi düzenlemek isteyeceksiniz.

Haberin Devamı

Bu hafta sevgili oğlum ilkokul 1. sınıfa ve sevgili kızım da 7. sınıfa başladı. Bütün çocuklar için hayırlı, sağlıklı, huzurlu bir öğretim yılı olmasını diliyorum.

Hem oğlumun birinci sınıfa başlama telaşı hem de aynı anda sahibi olduğum Parti Dünyası’nın iki yeni mağaza açılışının hazırlık telaşı derken tatlı koşuşturmalarla geçiyor zamanım.

Bu haftaki konum “Peri Masalı” temalı parti...

Minik prensesiniz için mutlaka “Peri Masalı” temasında bir doğum günü partisi düzenlemek isteyeceksiniz. Bu seferki yazım temaya uygun süslemeler, oyunlar, hediyelikler ve eğlenceliklerle ilgili…Aynı zamanda doğum günü olmasa da kızınızın arkadaşlarını eve davet ederek yine böyle bir parti hazırlayabilirsiniz.

[fotogaleri=204]

Öncelikle Peri Masalı temalı davetiyelerinizi hazırlamakla işe başlayabilirsiniz. Davetiyeleri kızınızla birlikte doldurduktan sonra onun çiçekli, kelebekli, taçlı stickerlar yardımı ile ve pullu kalemler ile davetiye zarflarını süslemesini sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer hazır davetiyelerden faydalanmak istemiyorsanız taç şeklinde davetiyeleri renkli kağıtlara çizip keserek kendi davetiyelerinizi de kızınızla birlikte hazırlayabilirsiniz. Böylelikle doğum günü hazırlığının heyecanını yaşaması için ilk adımı atmış olacaktır.

Peri masalı partisi Prenses kostümüne ihtiyacınız olacak. Unutmayın kostüm her zaman partilerin en tamamlayıcı aksesuarıdır.

Kostümü taçlar ve asalarla da tamamlamanız mümkün. Kostüm almak istemiyorsanız o zaman kızınızla birlikte tüm davetlilere dağıtmak üzere renkli kartonlardan keserek taçlar yapabilirsiniz, hatta her tacın parti sırasında süslenmesi oldukça eğlenceli bir parti aktivitesi de olabilir. Bunun için parti masasında bulundurmak üzere renkli ponponlar, pullu kalemler, pullar ve simler bulundurmanızda fayda var. Böylece her prenses yaratıcılığını kullanarak kendi tacını kendi hazırlayacaktır.

Gelelim Peri Masalı partiniz için mekanın dekore edilmesine...

Seçeceğiniz renkler parti teması ile uyumlu olmalı, ben lila, pembe ve fıstık yeşili öneriyorum. Tüm balonları da bu renklerde seçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Aynı zamanda tüm balonları helyum gazı doldurtarak uçan balon haline getirmeniz de mümkün.

Parti malzemeleri satan mağazalardan bu konuda destek alabilirsiniz. Helyum gazı satmaya yetkili mağazalardan alışverişinizi yapmaya dikkat etmelisiniz aksi takdirde istenmeyen kazalarla karşılaşmanız mümkün.

Sandalyelerin etrafına eğer ev veya mekanda merdiven mevcut ise merdiven tırabzanına temanızınrenginde tüllerle süsleme yapmanız mümkün. Aynı zamanda Happy Birthday afişleri veya üzerindekızınızın resmi olan özel tasarım afişlerden ısmarlayarak kapınızın girişini ve evinizin veya mekanın bazı bölümlerini süsleyebilirsiniz.

Peri Masalı temalı tabağınızı herhangi bir şeker hamuru ile pasta hazırlayan pastaneye verdiğiniz takdirde size aynı temada pasta yapacaktır. Ama eğer pastayı evde kendiniz yapmak istiyorsanız bu sefer pastanızın üzerine başında tacı olan bir bebek ve minik bir kurbağa oturtarak renkli şekerlemeler yardımı ile süsleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Pembe mumlarınızı almayı unutmayın.

Bu temaya uygun parti oyunları:

Tacı elden ele geçirme:

Tüm parti davetlilerini çember halinde oturtarak daha önceden hazırlamış olduğunuz bir prenses tacını elden
ele geçirmelerini sağlamalısınız. Önceden hazırlamış olduğunuz parti müziklerini çalarak her müzik
durduğunda taç kimin elinde kaldıysa o kişi oyundan çıkacaktır.

En son taç elinde kalan oyuncu daha önceden hazırlamış olduğunuz hediye paketinive oyunu kazanır.

“Prenses en önemli aksesuarı kaybetmiş” oyunu:

Bir tepsi üzerine pek çok aksesuar koyun. Bunlar çeşit çeşit kolye, yüzük, rujlar, mini taçlar, asalar, pembe tül veya mendiller yani kısacası prensesi anımsatan her türlü aksesuar olabilir.Kızlardan birini seçin ve tüm bu aksesuarları aklında tutmasını söyleyerek diğer odaya gönderin.Tepsideki aksesuarlardan 2 veya 3 tanesi saklayın.Geri döndüğünde prensesin hangi aksesuarını kaybettiğini bulabilirse oyunu kazanmış olacak.Bu oyunu çocukları gruplandırarak da oynatabilirsiniz.Ama tabii kazanana hediye vermeyi
ve bu hediyeyi de daha önceden hazırlamayı unutmayın.

Pinyata:

Haberin Devamı

Partilerin vazgeçilmez aksesuarı Pinyata. Peri masalı teması için taç şeklinde veya şato veya kurbağa şeklinde hazırlanan pinyatalardan kullanmanızı öneriyorum.

”Pinyata nedir?” diye soranlar içinse bu Meksika kökenli bir parti eğlencesi. Belli bir temaya uygun olarak maket şeklinde hazırlanan pinyata için öncelikle içini doldurmak üzere çeşitli şekerlemeler, balonlarve çocukların sayısından fazla olmak üzere küçük oyuncaklar
seçmelisiniz.Tabii toplayacakları malzemeleri koymak için hediye poşetlerine de ihtiyacınız olacak. Pinyatayı yüksek bir yere asabilir
veya partiye katılan bir yetişkinden elinde tutmasını rica edebilirsiniz.

Çocukları sıraya dizdikten sonra sıra ile 2'şer defa pinyata sopası ile pinyataya vurmalarını sağlamalısınız. En sonunda pinyata
parçalanacak, içindeki malzemeler yere dökülecek ve çocuklar da dökülen malzemeleri toplayacaklar.

Haberin Devamı

“En güzel Prensesi kim yapacak?” oyunu:

Kızları bir masa etrafına oturtun. Masanın üzerine önceden hazırlamış olduğunuz renkli kağıtları, makas ve yapıştırıcıları, pul, sim ve bunun gibi süsleme malzemelerini ve renkli kalemleri koyun.Kızlardan önce kağıda bir prenses çizmelerini sonrada istedikleri gibi Prensesin kıyafetini tasarlamalarını, istedikleri renklerde boyamalarını isteyin.En güzel prensesi kim yapacak yarışması çok eğlenceli olacak.

Kendi tacını kendin yap

Önceden hazırladığınız renkli kartonları çocuklara dağıtın. Ben bu kartonların üzerine bir taç figürü parti öncesi çizerek hazır tutmanızı
öneriyorum. Böylece çocuklar işin en eğlenceli kısmını yapabilirler. Taçları keserek, üzerlerini diledikleri şekilde boyayıp, renkli pullar,
boncuklar yapıştırıp, simli kalemlerle boyayabilirler. Parti sonrası evlerine götürmek üzere güzel bir hediye hazırlamış olacaklar.

Prenses partiniz için bu yukarıda anlattığım şekilde pek çok oyun hazırlayabilirsiniz.Unutmayın en eğlenceli partiler en çok oyunun
oynandığı, en çok kahkaha ve aktivitenin olduğu partilerdir.Eviniz biraz dağılsa da buna değecektir.

Bir sonraki yazımda sevgili okurlarımdan gelen talep üzerine “Diş Buğdayı” partilerinden bahsetmek istiyorum.Günümüzde çok popüler olan , bebeğin ilk dişinin çıkmasının ardından yapılan bu parti ile ilgili pek çok detayı sizlerle önümüzdeki hafta paylaşacağım.

Sevgilerimle,